Wat gebeurde er in mei?

15 jun

Ondertussen is juni al even begonnen, maar in mei gebeurden er hele fijne dingen binnen De Vijver die we graag met jullie delen.

Mei stond in het teken van Cascina Macondo. Op 9 en 23 mei deed een aantal cliënten auditie voor de workshop en voorstelling met de Italiaanse vrienden die op bezoek kwamen. Benieuwd? Hier vind je foto’s van auditie 1 en hier  van auditie 2. Op 31 mei was het tijd voor de workshop met de Italianen, fantastisch om te zien. Ook dit verscheen al op onze website: https://www.devijvervzw.be/nieuws/detail/dansen-voorbij-de-grenzen.

Wat deden onze werkingen zoal in mei? 

Op 6 mei gingen cliënten van verschillende werkingen mee op een boottocht. Deze boottocht kregen ze gratis aangeboden door medewerkster Francoise De Nayer, een heel leuk initiatief! Zo leerden verschillende groepen binnen De Vijver elkaar weer wat beter kennen.

Onze cliënten kregen een boottocht cadeau!

Op 7 mei kwam het districtscollege van Deurne op bezoek, ook daarover kon je hier  al lezen.

Op 19 mei ging de woonwerking van De Lelie naar Familiefestival Spring in’t veld in Ekeren, dat georganiseerd wordt door AKABE De Zonnepinkers. Niemand minder dan Bart Kaël kwam hier optreden. Plezier gegarandeerd!

Onze cliênten op het optreden van Bart Kaël

 19,20 en 21 mei gingen er 12 vrijwilligers voor De Vijver helpen op het Palingfestival in Mariekerke. In ruil daarvoor ontvangen wij een deel van de opbrengst, dat integraal naar ons solidariteitsfonds gaat. Dit fonds ondersteunt cliënten die onvoldoende middelen hebben om aan activiteiten deel te nemen.

Onze vrijwilligers op het Palingfestival.

Op vrijdag 25 mei organiseerde AC De Hoeve haar jaarlijkse lentemarkt. De netwerken van de cliënten uit het AC werden rondgeleid in het activiteitencentrum. Ze konden ook deelnemen aan workshops om de ateliers wat beter te leren kennen: wenskaarten, hout, zeep, kaarsen en de wasserij. Na afloop was er een receptie waarop producten van De Hoeve gekocht konden worden. Het assortiment bestaat onder andere uit kaarsen, textiel, wenskaarten, badproducten, … Wil jij meer informatie over de producten van De Hoeve of dingen bestellen? Contacteer dan het AC via ac.dehoeve@devijverzw.be of 03/320.27.20 .

Het weekend van 26 mei gingen 8 cliënten van de activiteitenwerking van De Vunder op stapweekend naar de Ardennen. Hier kampeerden ze en maakten ze prachtige wandelingen. Volg je ons al op Facebook? Daar verscheen een filmpje met het prachtige uitzicht vanop onze camping.

Ondertussen hebben we in juni ook al heel wat leuks gedaan en er staat nog heel wat andere dingen op de planning. Hierover lezen jullie binnenkort meer op onze website!

Geschreven door pr devijver op vrijdag 15 juni 2018 in de categorie De Vijver.