30 jul

*Give me some sugar

Geschreven door pr devijver op vrijdag 30 juli 2021 in de categorie De Vijver.

Honingoogst in ons activiteitencentrum De Vunder! Cliënten en begeleiders kijken er elk jaar enorm naar uit. Elk van onze cliënten levert zijn eigen bijdrage aan het proces van honing maken, en natuurlijk ook aan de oogst: het hoogtepunt van het jaar!

Onze DURVERS trekken hun imkerpak aan, en halen samen met hun begeleider de volle honingramen uit de bijenkast. Zij leerden de kneepjes van het vak van onze begeleiders die een opleiding voor imker volgden. 

Daarna zijn de MAKERS zijn aan zet. Zij plaatsen de volle honingramen op een bak, schrapen er de was af, en plaatsen het honingraam in een honingslinger waar de honing gefilterd wordt. De honing wordt eerst in grote potten opgevangen. Als laatste stap wordt de honing overgeheveld naar kleine potjes, klaar voor verkoop tegen een zacht prijsje. Dit heerlijke stukje gezonde ‘sugar’ zal ouders, vrienden en kennissen gegarandeerd lekker warm houden tijdens de winter. Lekker lepeltje Vunderhoning voor bij de thee… mmmm....

Wie we zeker niet mogen vergeten zijn onze VOELERS.  Zij verstaan de kunst van liefdevol aanwezig te zijn bij de bijen. Gewoon er zijn, en genieten van het rustgevende gezoem. De bijen worden er helemaal zen van, en dat geeft .. je raadt het al… zoetere honing. De zoetste van Deurne, Borsbeek en wijde omstreken.

Lees meer

09 jul

De Go Buzzy Go-bus: fun, fun, FUN !!

Geschreven door pr devijver op vrijdag 9 juli 2021 in de categorie De Vijver.

Sinds eind vorig jaar heeft De Vijver er een toppertje bij: de Go Buzzy Go. Onze Go Buzzy Go is een cool busje met veel mogelijkheden. We kunnen er in koken, coronaproof knuffelen, radio maken, gezonde voeding aan huis leveren, feestjes upgraden, en zoveel meer .. 

Een  paar voorbeeldjes? Zo deden we met de Go Buzzy Go een hele week mee met alle afdelingen van De Vijver om voor de warmste week radio te maken. We organiseerden een grote wafelenbak met onze afdelingen in Deurne-Noord en Deurne-Zuid.  Er waren ook dansmiddagen en playbackshows.  

Elke dinsdag en zondag zijn we van 14 tot 16 uur live te beluisteren met ons radioprogramma vanuit de bus. Cliënten en buren komen langs om een babbeltje te doen, een plaatje aan te vragen, een dansje te doen. Via een online link kan je ook van thuis uit, of van waar je maar wil, naar het radioprogramma luisteren, verzoekplaatjes aanvragen of iets vertellen.

Wil je meer weten over alle fun die je bij De Vijver kan beleven? Wil je je vrije tijd graag zinvol en fijn invullen: Kijk hier voor alle mogelijkheden. Je kan ons ook ook bellen op 0491 56 51 49 of mailen op welkom@devijvervzw.be

Lees meer

05 jul

Wanderlust

Geschreven door pr devijver op maandag 5 juli 2021 in de categorie De Vijver.

Met de wandelgroep van AC De Vunder trokken we naar Kapellen tegen de kalmthoutse grens.  We hadden ons oog laten vallen op het loopgravenpad in het Mastenbos. Dat is een fascinerende wandeling langs een deel van een nooit gebruikte Duitse verdedigingslinie.

Het loopgravenpad geeft veel uitleg over de oorlog. Je vindt er infoborden, en ook af en toe een zitbankje om even uit te rusten.  De informatie is nodig, want de interessante stukjes geschiedenis liggen verscholen achter varens en grassen! 

Het werd een fijne ontdekkingstocht. We konden ook een kijkje nemen in 4 bunkers. Dat was best indrukwekkend. Sommige bunkers werden gereserveerd voor de overwinterende vleermuizen. Ook  wel sympathiek, vonden we.  

De combinatie van wandelen in de natuur en dingen bijleren vonden we echt wel top. We kijken al uit naar een volgende wandeling.

Lees meer

02 jul

Ons houtatelier ging op expeditie in Borgerhout

Geschreven door pr devijver op vrijdag 2 juli 2021 in de categorie De Vijver.

Na lange tijd noodgedwongen in Deurne-Noord te hebben rondgehangen, besloten we opnieuw een stapje in de wereld te zetten! We kozen ervoor om het nabije maar verrassende Borgerhout te gaan ontdekken. En hip als we zijn, trokken we met de bus naar BorgerHub, een bruisende oase vol duurzame, lokale maar vooral plezante cadeautjes in het oude Vredegerecht.

We werden met open armen ontvangen onze gids die ons inwijdde in de geheimen van de oude rechtbank. Yves toonde fantastische kunstwerkjes. Zo zagen we beeldjes van Afrikaanse duiveltjes.  Zouden die kereltjes ook in ons houtalelier zitten als als Hilde haar bril zoekt of Koen zijn planken moet zoeken?

Terug naar de rechtbank. Langs monumentale trappen kwamen we terecht in de rechtszaal. Iedereen nam onmiddellijk een rol in: Bianca floreerde in de rol van rechter!  Na een fikse wandeling door Stuivenberg kwamen we terecht bij Letsplayground op de Geelhandplaats. Daar bezochten we het atelier van een kunstenaar.

Een fijne en leerrijke dag, waar we met volle teugen van genoten.

Lees meer

28 jun

Muurschilderingen in De Lelie

Geschreven door Greg Vanoystaeyen op maandag 28 juni 2021 in de categorie De Lelie.

Hilde Schuurmans heeft enkele mooie muurschilderingen gemaakt in onze woning De Lelie. Dit fleurt de boel heel mooi op. Bedankt Hilde!

Lees meer

12 mrt

Week van de zorg

Geschreven door pr devijver op vrijdag 12 maart 2021 in de categorie De Vijver.

Na een loodzwaar coronajaar komt de Week van de zorg goed van pas. We hebben het er goed vanaf gebracht, denken we.  Tijd voor een paar feestelijke, maar wel afstandsvriendelijke en coronaveilige feestmomentjes.  

Wat staat er bij De Vijver op het programma voor de Week van de zorg?

Radio vanuit Go Buzzy go. Op dinsdag 16 maart en zondag 21 maart, telkens van 13.30 tot 15.30 uur, vliegen we er weer eens flink in met de beste songs over zorgen en zorg dragen. We nodigen ook onze buren uit om mee te luisteren, om verzoekplaatjes aan te vragen of gewoon complimentjes uit te delen. 

Zorgbabbel. Op donderdag 18 maart, van 9 tot 11 uur, neemt Ann De Roeck van De Vijver, deel aan de virtuele zorgbabbel over de innovatieve arbeidsorganisatie in de de zorg. Wil je er ook bij  zijn? De sessie is gratis, er wordt wel gevraagd om je op voorhand te registreren.

Meezingen. Op zondag 21 maart is het Dag van de zorg. Zing om stipt 12 uur vanuit je voordeur mee met “ik  hou van u” van Noordkaap . Je zal niet alleen  zijn! 

Meer informatie op:  https://www.devijvervzw.be/week-van-de-zorg

Lees meer

12 feb

Met creativiteit en enthousiasme spring je ver. Ook tijdens corona.

Geschreven door pr devijver op vrijdag 12 februari 2021 in de categorie De Vijver.

Het Vlaams Welzijnsverbond kwam filmen bij De Hoeve en bij Bosuil woningen: https://www.youtube.com/watch?v=OqyQKfzV5gY. Onze begeleiders legden uit hoe ze erin slaagden om ook tijdens corona de activiteiten van onze cliënten zo veel mogelijk te laten doorgaan. 

Daar was een flinke portie creativiteit, enthousiasme en doorzettingsvermogen voor nodig. Elke uitdaging vroeg om een nieuwe aanpak. Zo voorzagen we mobiele thuisbegeleiding voor cliënten die tijdens de eerste golf niet meer naar de voorziening konden komen. Tijdens de tweede golf werden veel buitenactiviteiten georganiseerd. En er waren natuurlijk Café d'AC en de Go Buzzy Go  om de spirit erin te houden.  

 

 

 

Lees meer

13 jan

De Vijver Vlamt

Geschreven door pr devijver op woensdag 13 januari 2021 in de categorie De Vijver.

Benieuwd naar onze vlammende eindejaarsiniatieven? Bekijk ze hier: https://issuu.com/devijver/docs/gazetje_de_vijver_vlamt_

Zoals je zal zien hield corona ons niet tegen om op een slimme manier toch nabijheid te creëren. Bedankt aan alle vrijwilligers, cliënten, ouders en  medewerkers die hielpen om er een warm, maar coronaproof feest van te maken.   

Lees meer

29 okt

Nieuwe hulpmiddelen in strijd tegen corona

Geschreven door pr devijver op donderdag 29 oktober 2020 in de categorie De Vijver.

De Rivier schonk ons 25 voorhoofdthermometers.  Dit soort thermometers zijn handige hulpmiddelen in de strijd tegen corona.  Je kan er contacloos en dus ook heel hygiënisch de temperatuur mee meten bij cliënten, medewerkers en bezoekers.

De thermometers worden intussen ingezet in de verschillende locaties van De Vijver. Ze bewijzen zeker hun nut in de huidige coronasituatie.

Een hartelijke dank je wel aan De Rivier voor deze schenking. 

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies Raadpleeg hier ons privacy beleid.. Ik ga akkoord