05 dec

Bedankt vrijwilliger: jij bent voor ons de enige echte Sint

Geschreven door pr devijver op donderdag 5 december 2019 in de categorie De Vijver.

Vanavond begint de Sint aan zijn geschenkenronde. Met de hulp van zijn Pieten trotseert hij de ijskoude decembernacht om elk kind iets lekkers en iets moois toe te stoppen.  Een stripboek of een playstation.  Een stripboek voor kinderen die alles hebben, de playstation voor de kinderen die veel minder hebben, zou je denken. Maar blijkt dat nu net omgekeerd te zijn.

Houdt de Sint het allemaal niet meer zo goed bij?  Is hij zijn zin voor rechtvaardigheid kwijt? Zit hij onder de knoet van zijn Pieten die er plezier in vinden om roet in het eten te gooien? Wij stellen voor dat De Sint en zijn Pieten eens stage komen lopen bij onze vrijwilligers. Want zijn de enige echte sinten van deze wereld.

Dus, beste vrijwilliger: op deze Internationale dag van de vrijwilliger (niet toevallig 5 december) verdien jij een gigantisch standbeeld van pure chocolade en de allerzachtste marsepein. Je bent onze held van elke dag, onze redder op het witte paard, onze extra “staff” waar we altijd op kunnen rekenen. Jij rent, stoomt en vliegt om ons en onze cliënten bij te staan. Zonder stoomboot, puur en alleen voor het goede doel. Jij geeft ons en onze cliënten de mooiste en meest persoonlijke geschenken die er zijn: aandacht, warmte, toewijding en zorg.

Zonder jou redden we het niet. Hiervoor kunnen we je niet genoeg bedanken op deze Dag van de Vrijwilliger (en ook op alle andere 364 dagen).

 

Lees meer

03 dec

Vandaag is het Internationale dag voor personen met een handicap

Geschreven door pr devijver op dinsdag 3 december 2019 in de categorie De Vijver.

Op deze Internationale dag voor personen met een handicap hebben wij een speciale wens voor onze cliënten. We willen hen aanzetten om ondanks hun beperking grootse dingen te doen. Dat hoeven geen marathons te zijn of indrukwekkende artistieke prestaties. Nee, eigenlijk is het heel simpel: we willen dat onze cliënten zich kunnen ontwikkelen tot wie ze zijn.  En daarin ondersteunen we hen met heel ons hart en al onze mogelijkheden.

 

Lees meer

08 okt

Bedankt ING

Geschreven door pr devijver op dinsdag 8 oktober 2019 in de categorie De Vijver.

ING kwam wieden & (hulp aan)bieden

Al enkele jaren komen een aantal personeelsleden van ING ons in september ondersteunen. Dit bedrijf geeft zijn medewerkers de mogelijkheid om zich via de organisatie Time4Society één dag per jaar tijdens de werkuren in te zetten voor een sociaal project.

Hoe gaat dit in zijn werk? In het voorjaar melden we ons aan bij Time4Society en dragen een concreet project voor. De personeelsleden van ING kiezen vervolgens uit een lijst van projecten waarvoor ze zich willen inzetten. In de voorbije jaren zijn er zo telkens enkele medewerkers hier geweest om ons te ondersteunen bij uitstappen, bij het tuinwerk, enz.

Dit jaar ging de ING-ploeg op de knieën voor ons eigenste Drakenhof. Een aantal terrassen en tuintjes werden stevig gewied. Onkruid ging er zonder pardon uit. Na afloop lagen de tuintjes en terrasjes er pico bello bij.

Dank je wel, fijne ploeg van ING, vanwege onze medewerkers en cliënten. We hopen dat een dag hulp aanbieden aan het Drakenhof jullie goed bevallen is. Altijd opnieuw welkom.

 

Lees meer

30 jul

PVF: De Vijver op het Evaluatiecongres in Gent

Geschreven door pr devijver op dinsdag 30 juli 2019 in de categorie De Vijver.

Hoever staan we 3 jaar na de invoering van de persoonsvolgende financiering (PVF)? Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) onderzocht het en presenteerde de resultaten.

Lees meer

02 apr

Wereld autisme dag: getuigenis van een cliënt

Geschreven door pr devijver op dinsdag 2 april 2019 in de categorie De Stapsteen.

Naar aanleiding van de werelddag autisme, delen we graag deze prachtige getuigenis van een nieuwe cliënt. Onze activiteitenbegeleidster kreeg deze na een activiteit met de groep ASS (Autisme Spectrum Stoornis) in haar mailbox.  Als organisatie willen we de dromen van onze cliënten mee realiseren, het is fantastisch om op deze manier te zien dat we hier in de praktijk ook in slagen.

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies Raadpleeg hier ons privacy beleid.. Ik ga akkoord