Nieuws

14 jan

De Vijver heeft een nieuwe website!

Geschreven door pr devijver op vrijdag 14 januari 2022 in de categorie De Vijver.

De afgelopen maanden hebben we bij De Vijver flink getimmerd aan een nieuwe website. Het resultaat mag er zijn! De nieuwe website is intuïtief, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Maar vooral: de cliënt en zijn netwerk staan er op de eerste en belangrijkste plaats. 

De website heeft 3 grote ingangen voor cliënten en netwerken. Je vindt ze bovenaan op de homepagina van de website. We overlopen ze samen even samen.

Ingang 1: Ik zoek ondersteuning voor mezelf.  (Toekomstige) cliënten met een beperking en/of autisme vinden hier alle informatie over toffe activiteiten bij De Vijver, leuk en zinvol vrijwilligerswerk, nieuwe dingen leren of wonen in een van de huizen van De Vijver. Er staan ook veel leuke filmpjes op de website over het leven zoals het is bij De Vijver.

Ingang 2: Ik zoek ondersteuning voor anderen.  Deze ingang is voor netwerken die informatie zoeken voor hun kind of familielid. Zij kunnen er alleen of samen met hun zoon, dochter of familielid grasduinen in ons ondersteuningsaanbod voor wonen, werken, leren, ontdekken en ontspannen.

Ingang 3: Ik heb een vraag. Cliënten en netwerken die enthousiast worden van wat ze lezen op onze site, kunnen kiezen uit verschillende opties om met ons contact te nemen. Mailen, telefoneren, een toelichting krijgen in een persoonlijk kennismakingsgesprek: ieder kiest wat bij hem past.

Onze bestaande cliënten en netwerken zijn uiteraard ook heel welkom op de nieuwe website. Onderaan is er de cliëntenzone waar je met een paswoord kan binnen gaan. In de cliëntenzone zit ook een link naar de activiteitenwebsite.

Wie meer wil weten over De Vijver, kan terecht in de extra navigatie bovenaan de website of in de de gegevens onderaan de webpagina.

Lees meer

07 jan

Wintergeluk

Geschreven door Greg Vanoystaeyen op vrijdag 7 januari 2022 in de categorie CLIENTEN.

Een onverwachte gast in onze volkstuin...

Lees meer

04 jan

Prettige feesten

Geschreven door Greg Vanoystaeyen op dinsdag 4 januari 2022 in de categorie CLIENTEN.

Oké, oké, de eindejaarsfeesten zijn voorbij. Maar die kerstboom laten we toch nog even staan? Geniet nog even mee van deze artistieke kerstbomen, stuk voor stuk creaties van onze cliënten. Ze brengen een streepje licht op deze sombere januaridag van het nieuwe jaar #happynewyear to all of you!

 

Lees meer

01 jan

Onze wens voor 2022

Geschreven door Greg Vanoystaeyen op zaterdag 1 januari 2022 in de categorie ANDEREN.

Blijf angst, woede, frustratie, vele vragen blijvend uitten ,
want het zijn echt geen eenvoudige tijden….

Maar blijf vooral  zorgen voor elkaar
luisteren naar elkaar
Laat ons samen op zoek gaan hoe we in COVID tijden,
weliswaar anders,
toch goed kunnen leven
en binnen dat “anders”
ook zeker samen dromen kunnen waarmaken.

We wensen ook dat het volgend jaar af en toe
echt terug mag knallen

In De Vijver hebben we alvast met vertraging
veel te vieren in 2022….

Voor wie ons nu  alvast een geschenkje wil geven: www.devijvervzw.be/steunen

Een fijne kerst  en een gelukkig nieuwjaar!

Lees meer

29 dec

De warmste week kan soms heel lang duren

Geschreven door Greg Vanoystaeyen op woensdag 29 december 2021 in de categorie CLIENTEN.

Dit jaar werd ons Vijver  project helaas niet geselecteerd voor ondersteuning van uit De Warmste Week. Maar vorig jaar mochten we in De Lelie kunstenares Hilde Schuurmans ( illustratrice van kinderboeken) verwelkomen. Zij kwam toen in het kader van de warmste week de woningen van onze cliënten opvrolijken met tekeningen die ze graag op de muren wilden hebben. Deze tekeningen zorgden in het voorbije moeilijke corona jaar voor een welgekomen vrolijke noot…

Onze cliënten hadden er graag nog wat meer. We kochten er nog 2 extra aan… Maar kregen er onverwacht  nog  eentje gratis…

Met de auto die we zopas kregen, rijden wij nu ook in de  Formule 1… Het geluk spat  met de feestdagen nog extra van de muren…

En de boodschap van de kunstenares doet ons allemaal  super veel deugd! Lees maar even mee…

“Bij deze wil ik jullie nog eens van harte bedanken voor het fijne project dat ik bij jullie afgelopen jaar heb mogen doen. Het ontroerde me hoe het leefde onder de mensen die bij jullie wonen. A. die regelmatig langskwam om zijn verhalen te vertellen, zijn hoorapparaat te laten installeren en vond dat we vanaf nu vrienden waren :-) , G. die (het scheelde niet veel) gesmeekt heeft om toch ook een muurschildering te hebben, F. die kwam kijken en zei dat ik ook welkom was op de 3de verdieping, G. die me erop wees dat zomaar op de muur schilderen niet kan en me daardoor duidelijk maakte dat eigenlijk niet alles vanzelfsprekend is :-) , een aantal vrouwen die het werk kwamen bewonderen, … kortom ik werd zelf blij van die glunderende, blije, eerlijke gezichten”

Zo kan een warmste week  soms “jaren” duren …. 

 

Lees meer

13 dec

Torfsfonds: stem voor De Rivier

Geschreven door Greg Vanoystaeyen op maandag 13 december 2021 in de categorie De Vijver.

 

Het Torfsfonds van Schoenen Torfs wil een steun zijn voor zij die het in coronatijden extra moeilijk hebben. Dit jaar trekt het Torfsfonds € 50.000 uit om een aantal kleinere organisaties te ondersteunen.

Onze ouderorganisatie De Rivier diende twee projecten in.

1/ Een project om de cliënten de gelegenheid te geven meer contacten te leggen. Met de aankoop van een grote kookketel wil De Rivier, tijdens de activiteiten die ze organiseert, regelmatig iets lekkers maken voor de cliënten, hun netwerken en de buurt. Deze activiteiten zijn goed voor de sociale contacten van de cliënten, het gevoel van erbij te horen en van verbinding te maken. 

2/ Het tweede project dat De Rivier indient gaat over een oase van rust creëren voor de cliënten. Met de aankoop van een degelijke tuinset willen ze van een nieuw stukje tuin waarover De Vijver sinds kort beschikt, een plek maken waar cliënten met autisme volledig tot rust kunnen komen.

Beide projecten hebben de eerste ronde gehaald.  Nu is het aan jou. Alleen met jouw stem haalt De Rivier de centen binnen om deze waardevolle projecten uit te voeren. Je hoeft trouwens niet te kiezen: je kan je stem uitbrengen voor beide projecten. 

Ik stem op project 'ambiance met een gezellig hapje' (grote kookketel)     
&
Ik stem op project 'oase van rust' (set degelijke tuinmeubelen) 

 

Lees meer

16 nov

Chocolade voor het goede doel

Geschreven door pr devijver op dinsdag 16 november 2021 in de categorie De Vijver.

Wil je tijdens de eindejaarsperdiode een warm gebaar maken naar de zorg? JIj, of je vrienden of familie?  Ons dagcentrum De Zonnebloemen organiseert een chocoladeactie. Met de opbrengst wil De Zonnebloemen haar tuin opfrissen met bredere fietspaden, gezellige schaduwplekjes en nieuw tuinmeubilair. Allemaal dingen waar onze cliënten met volle teugen van zullen genieten volgende lente en zomer.

In het feestelijk verpakte chocoladepakket zitten volgende 6 producten:

  • 1 Côte d’Or reep melk met nootjes 45 g
  • 1 Côte d’Or reep Dessert 58 45 g
  • 1 Côte d’Or Bouchée melk 4-pack 100 g
  • 1 Côte d’Or Nougatti 30 g
  • 1 Côte d’Or tablet melk 150 g
  • 1 Côte d’Or smeerpasta Noir de Noir 300 g

De prijs per pakket bedraagt € 10. Bestellen kan tot 3 december.

Rond 22 december kan je je chocoladepakket komen afhalen bij
De Zonnebloemen, Kerkeveldlaan 6, 2100 Deurne.

Hoe kan je bestellen?

Mail  naar kim.holemans@devijvervzw.be.
Tekst voor je mail:  Mijn naam is (voornaam familienaam). Ik bestel graag  (x aantal) pakketten chocolade voor een prijs per pakket van 10 Euro. Ik betaal in totaal:( ….. ) euro
Kies één van deze opties:
Ik betaal bij afhaling
OF: Ik betaal op voorhand via overschrijving

Als je ervoor kiest om het bedrag op voorhand over te schrijven: betaal dan op het rekeningnummer van De Vijver: BE96 2200 6909 0005 – GEBABEBB.  Voeg toe als vrije mededeling ‘Chocolade De Zonnebloemen’.

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies