13 jan

De Vijver Vlamt

Geschreven door pr devijver op woensdag 13 januari 2021 in de categorie De Vijver.

Benieuwd naar onze vlammende eindejaarsiniatieven? Bekijk ze hier: https://issuu.com/devijver/docs/gazetje_de_vijver_vlamt_

Zoals je zal zien hield corona ons niet tegen om op een slimme manier toch nabijheid te creëren. Bedankt aan alle vrijwilligers, cliënten, ouders en  medewerkers die hielpen om er een warm, maar coronaproof feest van te maken.   

Lees meer

29 okt

Nieuwe hulpmiddelen in strijd tegen corona

Geschreven door pr devijver op donderdag 29 oktober 2020 in de categorie De Vijver.

De Rivier schonk ons 25 voorhoofdthermometers.  Dit soort thermometers zijn handige hulpmiddelen in de strijd tegen corona.  Je kan er contacloos en dus ook heel hygiënisch de temperatuur mee meten bij cliënten, medewerkers en bezoekers.

De thermometers worden intussen ingezet in de verschillende locaties van De Vijver. Ze bewijzen zeker hun nut in de huidige coronasituatie.

Een hartelijke dank je wel aan De Rivier voor deze schenking. 

Lees meer

22 okt

Warmste week nieuwe stijl: wie doet mee?

Geschreven door pr devijver op donderdag 22 oktober 2020 in de categorie De Vijver.

De warmste week gaat dit jaar voor vernieuwing. Het gaat ‘m nu enkel om de mensen, en niet meer om de centen. Leuk dat ze vernieuwen, al betekent het wel een aanpassing voor heel wat vzw’s.

Maar niet getreurd. Bij De Vijver zijn  we soepel en omarmen we verandering. Daarom zoeken  we dit jaar mensen  die ons willen  helpen  bij een aantal initiatieven. Mensen die met ons willen nadenken over nieuwe ideeën, mensen die hun  handen  uit de mouwen  willen steken, mensen  die hun expertise met ons willen  delen… Mensen dus. Voor van allles en  nog  wat.

Op onze Warmste Week-pagina vind je alle initiatieven waarvoor we extra handen en een veelvoud aan enthousiasme kunnen gebruiken. Onderaan elk initiatief vind je een link naar de actie op de site van de Warmste Week: daar kan je je inschrijven. 

 

Lees meer

14 jul

Vernieuwde zonnebloemen in de startblokken

Geschreven door pr devijver op dinsdag 14 juli 2020 in de categorie De Vijver.

De afgelopen maanden is er flink gewerkt aan De Zonnebloemen. De keuken en het sanitair werden volledig vernieuwd, er werd ook een nieuwe verwarmingsketel geplaatst, een tweede lift, en overal in het gebouw werden opfrissingswerken uitgevoerd. Ook de cliënten van DAG die nu bij De Vijver een thuis gevonden hebben, zullen aangenaam verrast zijn over de mooie ruimtes die we voor hen gecreëerd hebben. 

Na een lange, intense periode is het nu eindelijk tijd voor onze cliënten en begeleiding om terug te keren naar hun vertrouwde stek. Vandaag werden de meubels en klein gerief terug verhuisd naar De Zonnebloemen. Ondanks de regen is dit een feestelijk moment! 

Vanaf 22 juli zullen onze cliënten stilaan aan terugkeren. Uiteraard zorgen we ervoor dat we in de vernieuwde Zonnebloemen alle maatregelen naleven die nodig zijn om corona buitenshuis te houden.  

Aan alle cliënten die binnenkort terugkomen: jullie hebben het supergoed gedaan. Het was niet gemakkelijk om zo lang van jullie vertrouwde stek te moeten scheiden, en er dan nog eens corona bovenop te krijgen. Maar jullie hebben het geweldig gedaan, en we zijn trots op jullie.  Hopelijk gaan we nu een rustigere periode tegemoet, waarin we samen veel leuke en zinvolle activiteiten kunnen ondernemen, en gewoon volop genieten van het leven. Wij hebben er veel zin in. En jullie ongetwijfeld ook. Tot heel snel. 

Lees meer

30 jun

Het coronavirus en uw VAPH-ondersteuning

Geschreven door pr devijver op dinsdag 30 juni 2020 in de categorie De Vijver.

Bericht van het VAPH

Corona heeft grote gevolgen voor onze samenleving en dus ook voor personen met een handicap en hun ondersteuning. Door de onvoorspelbare evolutie van de epidemie wijzigen de adviezen en maatregelen regelmatig. Dat maakt het niet altijd eenvoudig om te weten wat kan en niet kan.

Het VAPH wil u zo goed mogelijk informeren. Bij het VAPH kunt u terecht voor:

  • info over de besteding van een persoonsvolgend budget of een persoonlijke-assistentiebudget naar aanleiding van corona
  • info over de gevolgen van de coronamaatregelen voor uw zorg, ondersteuning, begeleiding, dagopvang of verblijf bij een VAPH-voorziening
  • info over uw tegemoetkoming voor een hulpmiddel en de mogelijke gevolgen van corona daarvoor

Nuttige informatie van het VAPH rond corona vindt u:

Als u een specifieke vraag hebt voor het VAPH, kunt u die stellen via:

De maatregelen van de federale en Vlaamse overheid naar aanleiding van het coronavirus in België vindt u op:

Lees meer

23 jun

Bedankt De Rivier, bedankt Koning Boudewijnstichting

Geschreven door pr devijver op dinsdag 23 juni 2020 in de categorie De Vijver.

De Rivier werd geselecteerd voor het fonds Daniël De Coninck van de Koning Boudewijnstichting. Dit fonds werd in het leven geroepen om hulpverleners en hun cliënten te helpen het hoofd te bieden aan de coronacrisis.

Met het fonds dat De Rivier ontving werden 5 laptops aangekocht voor de mobiel-ambulante nooddiensten van De Vijver. Dit gaf ons de gelegenheid om al onze cliënten regelmatig te beeldbellen. En dat was nodig, want door corona werden onze cliënten met een beperking, psychische kwetsbaarheid of autisme angstig en soms gedesoriënteerd. Een al complexe wereld vóór corona werd zo nodig nog ingewikkelder. Via beeldbellen bleven de lijnen open: onze cliënten konden hun verhaal doen en op onze steun rekenen. Het maakte een wereld van verschil uit in deze moeilijke tijden. Lees meer hierover in het nieuwsbericht van De Rivier

 

Lees meer

16 jun

Zumbaaaaaa

Geschreven door pr devijver op dinsdag 16 juni 2020 in de categorie De Vijver.

Dansen en fitnessen op muziek is de ideale manier om eens lekker alle stress van je af te gooien. Tijd voor Zumba.

Van Zumba wordt je lichaam helemaal blij. Het is goed voor de spieren, voor de conditie, coördinatie en flexibiliteit. Daarnaast is Zumba ook top voor een fitte geest. Je wordt er gewoon instant vrolijk van.

Eerst zien dan geloven? Dit filmpje zegt meer dan woorden. Geniet ervan.

Lees meer

02 jun

Zonnige groeten vanuit zomerbar De Zonnebloemen/De Lelie

Geschreven door pr devijver op dinsdag 2 juni 2020 in de categorie De Vijver.

Corona of niet, de gewoonte om regelmatig eens een kaartje te sturen naar het thuisfront, laten onze cliënten van De Zonnebloemen niet meer schieten. Ouders en familieleden: er komt een lawine aan zomerverhalen op u af. U bent gewaarschuwd. 

Misschien staat er op uw postkaart wel iets over de zumba sessies (wat doet het deugd om intensief te bewegen!). Hoogstwaarschijk komt u ook iets meer te weten over de basisknepen van stoelyoga. En 9 kansen op 10 staat er ook iets in over die geweldige bingo met Spaanse hapjes en drankjes.

Verwacht u ook aan veel zonnige groeten vanuit de plaatselijk strandbar van De Zonnebloemen / De Lelie, waar alcoholvrije sangria en overheerlijke patatas bravas geserveerd worden, en waar de beats van dj Guido goed gemaakt worden. 

Maar vooral: verwacht u aan een stevige portie liefde. Aan grote rode harten en niet mis te verstane "ik hou van u's".

Meer tipjes van de sluier delen we niet uit. Het moet natuurlijk een verrassing blijven :)

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies Raadpleeg hier ons privacy beleid.. Ik ga akkoord