Nieuws

29 sep

De beste straatbarbecue ever!

Geschreven door pr devijver op vrijdag 29 september 2023 in de categorie De Vijver.

Als afsluiter van ons prachtig project om samen met de buurt meer te bewegen, hielden we op woensdag 27 september een grote straatbarbecue aan De Hoeve. Maar liefst 223 buurtbewoners schreven zich in. Een enorm succes!

Dat onze buren er met zovelen echt zin in hadden, geeft alleen maar aan dat het zaadje dat we geplant hebben voor inclusie inmiddels is uitgegroeid tot een immens bloemenveld.

In aanloop naar de barbecue konden kinderen en cliënten deelnemen aan een loopwedstrijd. Er werd ook een speelstraat ingericht waar jong en oud, buren en cliënten welkom waren om het kind in zichzelf los te laten. Rond 16 uur kon iedereen aanschuiven aan onze fantastische straatbarbecue. Het was supergezellig. Buren en cliënten genoten van elkaars aanwezigheid. De complimenten vlogen in het rond: lovende woorden over de lekkere barbecue maar ook hartverwarmende woorden voor mekaar. 

Volgend jaar opnieuw? We hopen het. Aan het enthousiasme zal het niet liggen. 

Lees meer

22 sep

Naar 't zeetje met Cohuizen

Geschreven door pr devijver op vrijdag 22 september 2023 in de categorie De Vijver.

Een weekendje Oostende? Dat lieten onze bewoners zich geen twee keer zeggen! En dus namen we gepakt en gezakt het treintje naar Oostende voor een weldoend weekend.

Na onze aankomst in hotel Vayamundo namen we meteen een frisse duik in de zee. Heerlijk verfrissend was dat! Nadien nog gezellig iets eten, en dan ons bedje in.

De volgende ochtend hadden een strak plan klaar. Onze bewoners konden deelnemen aan 3 verschillende activiteiten. Voor wie graag wandelde, stond er een lange wandeling aan het strand van maar liefst 14 km op het menu. Je kon ook deelnemen aan een kortere versie van 7 km. En voor wie geen zin had in wandelen was er de hilarische show van Jan Van Dijck in het Witte Paard.

’s Avonds trokken we, volledig uitgedost in onze mooiste outfits, en met onze beste dansbenen en danswielen, naar de dansvloer in ons hotel. Wat hebben we daar een plezier gemaakt!

De volgende ochtend zijn we na het ontbijt naar het zandsculpturenfestival gegaan. Het was een beetje ploeteren met de rolstoelen in het zand, maar het was dubbel en dik de moeite waard. Achteraf maakten we nog een wandeling op de dijk, gingen iets lekkers eten, en dan was het alweer tijd om de trein te nemen naar Antwerpen.

Lees meer

15 sep

Op safari in de Beekse bergen

Geschreven door pr devijver op vrijdag 15 september 2023 in de categorie De Vijver.

Op 9 augustus trokken we op safari naar de Beekse Bergen. Van ver en op tv hadden we sommige wilde dieren al wel gezien, maar zo dichtbij? Nee, dat nog niet! De cliënten vonden het bijzonder spannend om op ontdekking te gaan. 

Sommige delen van het park deden we te voet en per rolwagen. Om de grotere dieren te bekijken, namen we onze eigen bus. We reden stapvoets om de dieren niet te hard laten schrikken en om ze goed te kunnen bekijken. Gorilla’s, leeuwen, hyena’s, cheeta’s, giraffen, panters, neushoorns, olifanten,..: het bleef maar komen.

’s Middags aten we een lekker broodje met een drankje erbij. Die energie konden we goed gebruiken want op safari gaan is best wel een hele belevenis! Weer een zalige vakantiedag die we niet snel zullen vergeten! 

Lees meer

04 sep

Buitenbeenpop: boenk erop!

Geschreven door pr devijver op maandag 4 september 2023 in de categorie De Vijver.

Op 25 augustus om 9 uur vertrok vanuit Deurne een grote reisbus naar Leopoldsburg. In de bus? Uitgelaten cliënten die er duidelijk zin in hadden. Onze bestemming? Buitenbeenpop natuurlijk! 

Laat het gras maar groeien! Feest! Samen onderweg! Alle meezingers werden alvast geneuried in de bus. Voorpret is de leukste pret, wordt wel eens gezegd. Hoewel, hier geldt toch wel de uitzondering. Al die fantastische Vlaamse artiesten eindelijk een keer live zien: dat doet toch wat met een mens.

Margriet en Celien Hermans, Luc Steeno, Stef Willems-Frimout, Sam Gooris, Günther Neefs, Get Ready, Stan van Samang en de XL-band: ze waren er allemaal. De cliënten hoorde je niet klagen! 

Wat een buitengewoon fijne dag was dat! 

Lees meer

16 aug

Dagje zeeland: een winner!

Geschreven door pr devijver op woensdag 16 augustus 2023 in de categorie De Vijver.

Eens flink gaan uitwaaien aan zee: dat kan een mens echt deugd doen. Daarom stond er in deze heerlijke zomer vol activiteiten, ook een dagje zeeland op het menu. Ons dagje stond gepland nog net voor de zon weer haar entree maakte na een overwegend regenachtige juli maand, maar dat kon de pret echt niet bederven.

Er is nog zoveel meer te beleven in zeeland: genieten van de gezonde zeelucht, lekker met de voetjes in het water, en later met de voetjes onder tafel voor een lekker etentje. Rennen in de duinen: ook altijd een goeie. En wie gaat er nu niet voluit voor een potje petanque, gevolgd door een – hoe kan het ook anders – heerlijk ijsje. Een dag uit de duizend!

Lees meer

04 aug

Mosselen friet: dat smaakt naar zomer

Geschreven door pr devijver op vrijdag 4 augustus 2023 in de categorie De Vijver.

Al valt de regen tegenwoordig met bakken uit de lucht: ‘mosselen met friet’ smaakt altijd naar zomer. Dat lieten onze cliënten zich geen 2x zeggen. Tijdens het eerste mosselen-friet-moment vandaag was de tafel al goed gevuld. Nog een beetje mosselsaus en een goeie klot mayonaise, en S.M.U.L.L.E.N maar!

Voor wie het niet zo heeft met mosselen, was er een mals gebakken kipfiletje met hemelse champignonroomsaus. Ook heel lekker!

Lees meer

01 aug

Move your ASS: lekker fitnessen

Geschreven door pr devijver op dinsdag 1 augustus 2023 in de categorie De Vijver.

Meer bewegen: dat is de ambitie van Move your ASS. En dat is ons ook deze keer weer goed gelukt. Samen met de buren dronken we eerst gezellig een drankje om er daarna stevig in te vliegen.

Maar wacht eens even : fitness, zeg je? Moet je daarvoor niet naar een fitnesszaal met toestellen? Dat zou je denken, maar het hoeft echt niet. Met een fitnessdame die ons stevig aan de gang hield met allerlei spannende oefeningen, zoals de mountain climbers, de burpee, de plank en de squat, hebben we de fitnesstoestellen absoluut niet gemist.

Ook het weer zat mee. Met de koelere zomertemperaturen, konden we ons extra smijten in deze heerlijke sport. Het resultaat was een fantastische workout met enkel tevreden deelnemers. 

Heb je nog niet deelgenomen aan één van de Move your ASS-sessies? Donderdag 31 augustus is het alweer de laatste sessie. Deze mag je echt niet missen! Afspraak om 16.30 uur in De Hoeve? Adres: Mortselsesteenweg 29, 2100 Deurne.

Lees meer

18 jul

Een mini-vakantie om van te snoepen

Geschreven door pr devijver op dinsdag 18 juli 2023 in de categorie De Vijver.

Op 5 juni vertrokken we op een 3-daagse mini-vakantie naar Noord-Nederland. In een comfortabele bus reden we naar het all-inclusive hotel De Bonte Wever in Assen. 

De cliënten hebben ontzetten genoten van het luxueuze verblijf in De Bonte Wever! Zo was het eten erg lekker en overvloedig. Met 3 uitgebreide buffeten per dag, en tussen de buffetten door ook nog hapjes en drankjes aan de diverse bars, was al aan een belangrijke voorwaarde voldaan. Lekker eten is altijd scoren bij de cliënten. Check! 

De extra kilootjes konden we dan weer wegzwemmen in het subtropisch zwembad met sauna's. Er was ook gelegenheid om te bowlen, om curling, mini-golf of darts te spelen, of om te biljarten. De cliënten maakten van de all-in formule gebruik om alle activiteiten en sporten uit te testen. 

Ook de vakantieavonden waren supergezellig. Genieten van live optredens en nadien de beentjes strekken op de dansvloer bleek een ideaal recept voor een feestelijke avond. 

Op dag 2 maakten we een uitstap naar Groningen, het meest Noordelijke stadje van Nederland, en op de terugweg stopten we in het gezellige stadje Utrecht om een terrasje te doen. 

De vakantie in De Bonte Wever werd een echte topper! Als het even kan, doen we dit volgend jaar opnieuw. 

Lees meer

04 jul

Koffiehuisje met een extraatje

Geschreven door pr devijver op dinsdag 4 juli 2023 in de categorie De Vijver.

Het was even geleden, maar eindelijk was het weer zover: recepten opzoeken, ideetjes verzamelen, afspreken wie wat zou maken, want op dinsdag 27 juni was het koffiehuisje in De Zonnbloemen terug van weggeweest!

Het serviesgoed van oma werd weer bovengehaald en de zaal versierd met retro haakwerk, kanten lapjes en bloemstukjes in vintage koffiepotten. Op de tafeltjes lagen gezellig geborduurde tafelkleden en het buffet werd klaargezet. Cliënten en begeleiders brachten hun zelfgebakken taarten, koekjes, pralines, muffins, cake,… aan.

Maar eerst wachtte Hedwig nog een belangrijke taak: medailles uitreiken aan de cliënten met een respectabel aantal dienstjaren in De Zonnebloemen.  Proficiat aan al deze mensen!

Eigenlijk was het buffet te mooi om ervan te eten maar dat er gesmuld is, dat is zeker! Dankjewel aan iedereen die mee gewerkt heeft om deze heerlijke namiddag waar te maken!

Lees meer