15 okt

De Waarmakers: stem voor De Vijver

Geschreven door pr devijver op vrijdag 15 oktober 2021 in de categorie De Vijver.

Je kan nog tot zondag 17 oktober stemmen op het project van De Vijver in de app van Het Nieuwsblad. Het project dat de meeste stemmen haalt, wint.

STEM DUS. NU.

Dan kan De Vijver een inclusief buurtfestival organiseren waarin jongeren uit de buurt en onze cliënten met een beperking elkaar leren kennen. 

Hoe kan je stemmen?

 • Scan de QR-code met je smartphone (je kan de code gewoon op het scherm inscannen)
 • Installeer de app van Het Nieuwsblad, en maak een account aan
 • Vanuit de QR-code kom je terecht op de app van Het nieuwsblad
 • Vanuit de homepagina klik je op de banner van De Waarmakers
 • Ga naar de finalisten van Antwerpen: De Vijver staat op de 5de plaats
 • Niet vergeten: bevestig je stem via e-mail !

Lees meer

11 okt

We hebben je stem nodig !

Geschreven door pr devijver op maandag 11 oktober 2021 in de categorie De Vijver.

De Vijver is bij de 5 finalisten om De Waarmakers te winnen voor de provincie Antwerpen. De inzet: een cheque van 4.000 Euro! Met dat geld willen we een inclusief buurtfestival organiseren waarbij jongeren en mensen met een beperking elkaar leren kennen door samen te feesten.

De finalist die de meeste stemmen haalt, wint. Stem je mee? 

Hoe kan je stemmen?

 • Scan de QR-code met je smartphone
 • Vanuit de QR-code kom je terecht op de app van de homepagina van Het nieuwsblad
 • Daar klik je op de banner van De Waarmakers
 • Ga naar de finalisten van Antwerpen: De Vijver staat op de 5de plaats
 • Niet vergeten: bevestig je stem via e-mail

Lees meer

05 okt

Daar wordt een werkende mens nu eens content van

Geschreven door pr devijver op dinsdag 5 oktober 2021 in de categorie De Vijver.

 

Sinds kort beschikt onze bakkerij over een spiksplinternieuwe oven. Niet zomaar een oven, maar een stoomoven.

Onze cliënten die vrijwilligerswerk doen in de bakkerij zijn laaiend – stomend! - enthousiast over hun nieuwe keukentool. En dat kan ook niet anders, want brood bakken in de stoomoven geeft een geweldig resultaat. De stoomoven legt aan het begin van het bakproces een laagje stoom (of water) op het brood, waardoor het brood gelijkmatiger kan bakken.Onze versgebakken broodjes komen nog net even geuriger en goudbruiner uit de oven als we al gewend waren.

Daar wordt een werkende mens nu eens echt content van: plezant werk doen mét resultaat.

Bedankt aan onze DAG-vrienden voor de sponsoring van dit nieuwe kroonjuweel van onze bakkerij.

Lees meer

05 okt

Geluksmomentje

Geschreven door pr devijver op dinsdag 5 oktober 2021 in de categorie De Vijver.

Soms begrijp je elkaar perfect zonder woorden. Lekker ingeduffeld, zich wentelend in het laatste restje zomerzon en met een fris wit wijntje bij de hand, geniet Christiane met volle teugen van een terrasje met haar mentor.

Het leven in mooi. Zeker als je die kleine geluksmomentjes kan vastpakken als ze zich aandienen. Met dank aan de begeleider van Christiane om ons blij te maken met deze heerlijke foto.

Lees meer

01 okt

Wildgroei in 't stad: een echt succes!

Geschreven door pr devijver op vrijdag 1 oktober 2021 in de categorie De Vijver.

In de Wildgroei-ateliers van ons dagcentrum De Zonnebloemen, geven we volwassenen met een beperking de kans om onstuimig (wild!) te experimenteren met hun talenten en verbeelding. Het verhaal dat ze er schrijven, barst van de oorspronkelijkheid. Het is levendig, krachtig, en verdient het om gezien te worden. 

De plaats om onze Wildgroei-artiesten te trakteren op een publiek vonden we in het onafhankelijk tentoonstellingsplatform OVERLOOP Elan, in de Sint-Michielsstraat 19, Antwerpen.

De tentoonstelling loop al even, maar is nog tot zaterdag 9 oktober te bezichtigen, elke woensdag en donderdag, van 11 tot 15 uur, en op zaterdag van 13 tot 18 uur. 

Ben je nog niet langsgekomen? Zeker doen! Onze Wildgroeiers dompelen je onder in een wereld van fantasie en realiteit, van kleur en zwartwit, van figuratief en abstract. Je proeft er de oprechte liefde voor de kunst en het ambacht. Dat moet je gewoon gezien hebben. 

Als je trouwens graag onze Wildgroei-artiesten ontmoet, dan kom je best op woensdag of donderdag.

Lees meer

28 sep

Wandelrally ondekt de mooiste Vijverplekjes

Geschreven door pr devijver op dinsdag 28 september 2021 in de categorie De Vijver.

De Rivier (de ouder- en familieorganisatie van De Vijver) organiseerde afgelopen zondag een geweldige wandelrally in Deurne-Noord - volledig coronaveilig uiteraard. 

De wandelrally startte onder een stralende septemberzon met een fotozoektocht en sightseeing langs de  verschillende woon- en werkplekken van De Vijver. Die Vijverplekken zijn organisch vervlochten met de omgeving en de buurt. Er kwam dus wel wat zoekwerk aan te pas. 

Na de wandeling was het tijd om de beentjes nog eens op een andere manier te strekken. Met een geweldige afterparty, met de assistentie van onze Go Buzzy Go, haalden deelnemers en cliënten hun beste dansmoves boven. 

Bij een party horen natuurlijk ook versnaperingen zoals delicieuze zelfgemaakte soep en heerlijke taart: eerlijke, eigengemaakte “droomwaar” van onze cliënten. Ja, we hebben echt talent in huis!  En dat was te proeven.

Volgend jaar doen we het over, en zal de rally neerstrijken in Deurne-Zuid. Alvast iets om in de agenda’s te noteren!

Lees meer

21 sep

Gloednieuwe wasstraat!

Geschreven door pr devijver op dinsdag 21 september 2021 in de categorie De Vijver.

Nieuwe tewerkstellingsmogelijkheden bij ACG

ACG, het maatwerkbedrijf van Dorp n°2 Koningin Fabiola, opende woensdag een gloednieuwe wasstraat. Hiermee kunnen op termijn 10 à 15 werknemers een duurzame tewerkstelling krijgen. Uiteraard is er niet alleen de sociale tewerkstelling. Ook het milieu krijgt een duwtje in de rug. De belangstelling voor het initiatief was dan ook groot. Wij  duimen voor  alvast voor vele klanten!
Als u in uw omgeving betrokken bent bij de organisatie van één of ander  groot event, klop dan zeker bij de wasstraat van ACG.
Uw bekers zal u voortaan maar één keer moeten kopen …

Klik op de link hieronder om onze wasstraat in werking te zien:

https://atv.be/nieuws/maatwerkbedrijf-in-deurne-pakt-uit-met-wasstraat-voor-herbruikbare-bekers-125516

Voor meer info kan u terecht bij:
Annemie De Vos
Philippe Pissierssens
sales@acgfab.be
03 326 31 10

Lees meer

19 sep

Car Free Workday 22/9!

Geschreven door pr devijver op zondag 19 september 2021 in de categorie De Vijver.

Op Car Free Workday wil het Netwerk Duurzame Mobiliteit alle pendelaars aansporen om zo veel mogelijk voor een ander vervoersmiddel dan de eigen auto te kiezen.
Haal jouw stalen ros van stal, stalk jouw collega’s om te carpoolen, zoek welke trein je in vervoering kan brengen of trek je stoute wandelschoenen aan en ga #goedopweg naar het werk!

Kom je met de fiets naar het werk?
Dan staat er op 22 september een handige Harry te wachten om je fiets (gratis) onder handen te nemen en af te stellen, op te pompen en wat nog meer. En voor een grote glimlach krijg je er misschien een kuitmassage bij! Terwijl je wacht, kan je een drankje en een hapje tot je nemen.

Waar?
Parking De Zonnebloemen en Parking De Hoeve, tussen 8:00 en 10:00 u en tussen 13:30 en 15:30 u

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies Raadpleeg hier ons privacy beleid.. Ik ga akkoord