08 okt

Bedankt ING

Geschreven door pr devijver op dinsdag 8 oktober 2019 in de categorie De Vijver.

ING kwam wieden & (hulp aan)bieden

Al enkele jaren komen een aantal personeelsleden van ING ons in september ondersteunen. Dit bedrijf geeft zijn medewerkers de mogelijkheid om zich via de organisatie Time4Society één dag per jaar tijdens de werkuren in te zetten voor een sociaal project.

Hoe gaat dit in zijn werk? In het voorjaar melden we ons aan bij Time4Society en dragen een concreet project voor. De personeelsleden van ING kiezen vervolgens uit een lijst van projecten waarvoor ze zich willen inzetten. In de voorbije jaren zijn er zo telkens enkele medewerkers hier geweest om ons te ondersteunen bij uitstappen, bij het tuinwerk, enz.

Dit jaar ging de ING-ploeg op de knieën voor ons eigenste Drakenhof. Een aantal terrassen en tuintjes werden stevig gewied. Onkruid ging er zonder pardon uit. Na afloop lagen de tuintjes en terrasjes er pico bello bij.

Dank je wel, fijne ploeg van ING, vanwege onze medewerkers en cliënten. We hopen dat een dag hulp aanbieden aan het Drakenhof jullie goed bevallen is. Altijd opnieuw welkom.

 

Lees meer

30 jul

PVF: De Vijver op het Evaluatiecongres in Gent

Geschreven door pr devijver op dinsdag 30 juli 2019 in de categorie De Vijver.

Hoever staan we 3 jaar na de invoering van de persoonsvolgende financiering (PVF)? Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) onderzocht het en presenteerde de resultaten.

Lees meer

02 apr

Wereld autisme dag: getuigenis van een cliënt

Geschreven door pr devijver op dinsdag 2 april 2019 in de categorie De Stapsteen.

Naar aanleiding van de werelddag autisme, delen we graag deze prachtige getuigenis van een nieuwe cliënt. Onze activiteitenbegeleidster kreeg deze na een activiteit met de groep ASS (Autisme Spectrum Stoornis) in haar mailbox.  Als organisatie willen we de dromen van onze cliënten mee realiseren, het is fantastisch om op deze manier te zien dat we hier in de praktijk ook in slagen.

Lees meer

05 mrt

OPINIE: Na de Warmste Week, veel kille dagen?

Geschreven door pr devijver op dinsdag 5 maart 2019 in de categorie De Vijver.

Onze directrice Griet Pitteljon schreef een opiniestuk om het debat rond de vermarkting van de zorg op gang te brengen naar aanleiding van vragen rond het platform 'Helpper'. Lees alles over haar stuk en de reactie van Helpper oprichter François Gerard in dit artikel.

Lees meer

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies Raadpleeg hier ons privacy beleid.. Ik ga akkoord