Nieuws

03 mei

Vrijwilligers in de bloemetjes

Geschreven door pr devijver op vrijdag 3 mei 2024 in de categorie De Vijver.

Het evenement startte met een inspirerende speech van onze algemeen directeur Griet Pitteljon, waarin ze de onmisbare bijdragen van onze vrijwilligers benadrukte en hen bedankte voor hun toewijding en inzet. Er zat ook een leuke miniquiz in de speech. Deelnemers die het juiste antwoord kenden, maakten kans op een van de felbegeerde bekers van De Vijver.

Wie dat wilde kon ook deelnemen aan het autismebelevingsparcours. Onder de dekundige leiding van Tom kregen onze vrijwilligers de kans om door middel van verschillende opdrachten en simulaties een beter begrip te krijgen van de ervaringen van mensen met autisme.

Na al dat plezier was het tijd om de honger te stillen. Een heerlijke barbecue stond klaar, vergezeld van een assortiment aan verrukkelijke slaatjes. De vrijwilligers genoten met volle teugen van het smakelijke eten en de gezellige sfeer.

Alhoewel het weer niet meezat voor een barbecue, en lekker buiten eten in onze mooie tuin er niet inzat, werd het toch een heel gezellige avond. En een uitgelezen gelegenheid om onze vrijwilligers te bedanken voor hun dagelijkse inzet natuurlijk!

Lees meer

12 jan

Een hartverwarmend kerstgeschenk

Geschreven door pr devijver op vrijdag 12 januari 2024 in de categorie De Vijver.

In de week voor kerst was er een moeilijk momentje in de wasserij op Noord. Een aantal medewerkers waren met verlof, anderen waren ziek. En de was bleef natuurlijk gewoon komen. Zeker op een dinsdag, zowat de drukste dag in de wasserij, creëerde dat een lichte paniek bij de overgebleven medewerkers.

En wat bleek? De cliënten die regelmatig komen helpen in de wasserij, waren bereid om een paar extra uren te komen werken. Dat vonden we toch wel heel bijzonder! We wisten al dat de cliënten graag werken in de wasserij, maar dat ze spontaan aanboden om de wasserij uit de nood te helpen, vonden we ronduit hartverwarmend.

Dank je wel, lieve cliënten voor al deze hulp. Jullie zijn top!

Lees meer

05 dec

De Vijver op het Congres Opgroeien 2023

Geschreven door pr devijver op dinsdag 5 december 2023 in de categorie De Vijver.

Op vrijdag 8 december 2023 gaat het Congres Opgroeien door. Op dit congres kunnen deelnemers een hele dag – fysiek of online - kennismaken met krachtige verhalen, inspirerende praktijken, innovatieve inzichten.  Bezoekers wordt uitgedaagd om mee na te denken over de toekomst opdat elk kind kansrijk kan (op)groeien en elk gezin de nodige zorg en ondersteuning kan krijgen.

Jongeren, gezinnen, ervaringsdeskundigen, professionals, wetenschappers en beleidsmakers gaan in dialoog met de bezoekers om inzichten te delen en zo in verbinding met elkaar de toekomst verder in te kleuren.

Bij die ervaringsdeskundigen mogen we ook onszelf rekenen. Met hun inzending ‘Ouder ben je niet voor even, wel voor het leven’ werd het team van Frank, Caroline en Roselien geselecteerd voor het themacafé ‘Kinderen en Ouders met een Specifieke Zorgnood’. 

Vanf 10.30 uur tot 12 uur stellen Frank en Caroline het RTH-project ‘Ouder ben je niet voor even’ toe, dat vooral de kant van de ouders met een beperking belicht. Nadien gaan ze in gesprek met de deelnemers aan het themacafé, met als inzet nieuwsgierigheid op te wekken en het gesprek op gang te brengen over de ondersteuning van ouders met een beperking.

Meer info over het themacafé

Meer info over het congres

Lees meer

24 okt

Romantiek vollenbak in Parijs

Geschreven door pr devijver op dinsdag 24 oktober 2023 in de categorie De Vijver.

De lichtjes van de Seine verbleekten bij de lichtjes in de ogen van de cliënten, toen we Parijs binnenreden in een luxe autocar van Reizen Lauwers. Eindelijk was daar Parijs. PARIJS, de lichtstad waar we ons al wekenlang op verheugd hadden.

En die stad ging ons goed af!  Als volleerde toeristen kuierden we door de sfeervolle boulevards van Parijs en de vele boetiekjes en souvenirwinkeltjes. De Eiffeltoren wisten we in één hand te vatten (je moet het maar kunnen). Tijdens een boottocht op de Seine lieten we ons trakteren op een heerlijk oktoberzonnetje. En dan was er Paris by night: miljoenen lichtjes waarvan zelfs de babbelaars onder ons helemaal stil werden.

Na een heerlijke nachtrust in ons driesterrenhotel, werden we ’s ochtends verwend met minigebakjes en verse appelsiensap. Meer moet dat niet zijn, toch? Buiten dan een vette 10/10! 

 

Lees meer

04 okt

't Was feest op Bosuil 138

Geschreven door pr devijver op woensdag 4 oktober 2023 in de categorie De Vijver.

Jaarlijks zetten een 80-tal Reynaers Group-medewerkers zich een volledige werkdag in voor sociale organisaties uit de buurt die hun hulp hard kunnen gebruiken. Een heel fijn initiatief, zeker als je zelf in de prijzen valt! Met de steun van Reynaers Aluminium konden we afgelopen week een fantastisch feest organiseren.  Een feest om de cliënten op te warmen voor de nieuwe locatie van de activiteitenwerking op Bosuil 138. Een feest dat heel welkom was, want verandering is en blijft voor veel cliënten een uitdaging.

En een feest werd het! De tuin van Bosuil 138 veranderde voor een paar uur in een schitterende feestarena, met als thema circus. Wij onthouden vooral veel lekkere hapjes en popcorn, bakken gezelligheid, een live band (heerlijk!) en de heel populaire photobooth. Iedereen mocht op de foto met zijn favorietjes. En nog leuker: je kreeg de foto meteen mee naar huis. Een topper!

Bedankt Reynaers Aluminium voor dit overgetelijke feest. De cliënten hebben er met volle teugen van genoten. De vele foto’s in de verschillende werkingen van De Vijver zorgen nog altijd voor napret.

Lees meer

29 sep

De beste straatbarbecue ever!

Geschreven door pr devijver op vrijdag 29 september 2023 in de categorie De Vijver.

Als afsluiter van ons prachtig project om samen met de buurt meer te bewegen, hielden we op woensdag 27 september een grote straatbarbecue aan De Hoeve. Maar liefst 223 buurtbewoners schreven zich in. Een enorm succes!

Dat onze buren er met zovelen echt zin in hadden, geeft alleen maar aan dat het zaadje dat we geplant hebben voor inclusie inmiddels is uitgegroeid tot een immens bloemenveld.

In aanloop naar de barbecue konden kinderen en cliënten deelnemen aan een loopwedstrijd. Er werd ook een speelstraat ingericht waar jong en oud, buren en cliënten welkom waren om het kind in zichzelf los te laten. Rond 16 uur kon iedereen aanschuiven aan onze fantastische straatbarbecue. Het was supergezellig. Buren en cliënten genoten van elkaars aanwezigheid. De complimenten vlogen in het rond: lovende woorden over de lekkere barbecue maar ook hartverwarmende woorden voor mekaar. 

Volgend jaar opnieuw? We hopen het. Aan het enthousiasme zal het niet liggen. 

Lees meer

22 sep

Naar 't zeetje met Cohuizen

Geschreven door pr devijver op vrijdag 22 september 2023 in de categorie De Vijver.

Een weekendje Oostende? Dat lieten onze bewoners zich geen twee keer zeggen! En dus namen we gepakt en gezakt het treintje naar Oostende voor een weldoend weekend.

Na onze aankomst in hotel Vayamundo namen we meteen een frisse duik in de zee. Heerlijk verfrissend was dat! Nadien nog gezellig iets eten, en dan ons bedje in.

De volgende ochtend hadden een strak plan klaar. Onze bewoners konden deelnemen aan 3 verschillende activiteiten. Voor wie graag wandelde, stond er een lange wandeling aan het strand van maar liefst 14 km op het menu. Je kon ook deelnemen aan een kortere versie van 7 km. En voor wie geen zin had in wandelen was er de hilarische show van Jan Van Dijck in het Witte Paard.

’s Avonds trokken we, volledig uitgedost in onze mooiste outfits, en met onze beste dansbenen en danswielen, naar de dansvloer in ons hotel. Wat hebben we daar een plezier gemaakt!

De volgende ochtend zijn we na het ontbijt naar het zandsculpturenfestival gegaan. Het was een beetje ploeteren met de rolstoelen in het zand, maar het was dubbel en dik de moeite waard. Achteraf maakten we nog een wandeling op de dijk, gingen iets lekkers eten, en dan was het alweer tijd om de trein te nemen naar Antwerpen.

Lees meer

15 sep

Op safari in de Beekse bergen

Geschreven door pr devijver op vrijdag 15 september 2023 in de categorie De Vijver.

Op 9 augustus trokken we op safari naar de Beekse Bergen. Van ver en op tv hadden we sommige wilde dieren al wel gezien, maar zo dichtbij? Nee, dat nog niet! De cliënten vonden het bijzonder spannend om op ontdekking te gaan. 

Sommige delen van het park deden we te voet en per rolwagen. Om de grotere dieren te bekijken, namen we onze eigen bus. We reden stapvoets om de dieren niet te hard laten schrikken en om ze goed te kunnen bekijken. Gorilla’s, leeuwen, hyena’s, cheeta’s, giraffen, panters, neushoorns, olifanten,..: het bleef maar komen.

’s Middags aten we een lekker broodje met een drankje erbij. Die energie konden we goed gebruiken want op safari gaan is best wel een hele belevenis! Weer een zalige vakantiedag die we niet snel zullen vergeten! 

Lees meer

04 sep

Buitenbeenpop: boenk erop!

Geschreven door pr devijver op maandag 4 september 2023 in de categorie De Vijver.

Op 25 augustus om 9 uur vertrok vanuit Deurne een grote reisbus naar Leopoldsburg. In de bus? Uitgelaten cliënten die er duidelijk zin in hadden. Onze bestemming? Buitenbeenpop natuurlijk! 

Laat het gras maar groeien! Feest! Samen onderweg! Alle meezingers werden alvast geneuried in de bus. Voorpret is de leukste pret, wordt wel eens gezegd. Hoewel, hier geldt toch wel de uitzondering. Al die fantastische Vlaamse artiesten eindelijk een keer live zien: dat doet toch wat met een mens.

Margriet en Celien Hermans, Luc Steeno, Stef Willems-Frimout, Sam Gooris, Günther Neefs, Get Ready, Stan van Samang en de XL-band: ze waren er allemaal. De cliënten hoorde je niet klagen! 

Wat een buitengewoon fijne dag was dat! 

Lees meer