Verslag: bezoek districtscollege op 7 mei 2018

08 mei

Op 7 mei kwam het districtscollege op bezoek bij De Vijver. Het bezoek startte met een rondleiding in De Lelie door teamcoach Veronic en twee cliënten: Lisette en Christiane. Zij lichtten kort de werking van De Lelie toe.

Het districtscollege van Deurne bezoekt De Lelie, één van de woningen van De Vijver.

De dames toonden ook fier hun kamers aan de bezoekers. Christiane kreeg complimenten over de mooie foto’s aan de muur, Lisette over haar uitgebreide knuffelverzameling.

Cliënte Lisette toont haar kamer in De Lelie, één van de woningen van De Vijver.

We konden onze bezoekers uiteraard niet met lege handen naar huis laten gaan. Alle bezoekers ontvingen een pakket met producten uit De Vijver: een plankje met ons ‘De Vunder’ bier, een potje confituur, een potje advocaat en versgebakken sandwiches. Lisette en Christiane overhandigden de geschenken heel fier aan iedereen.

Cliënten Lisette en Christianne geven de leden van het distristcollege geschenken die in De Vijver gemaakt werden: bier, een schoteltje, advocaat, een potje confituur en versgebakken sandwiches.

Na de rondleiding, was het tijd om wat meer uitleg te geven over De Vijver. Hilde gaf de bezoekers een algemene introductie van waar De Vijver voor staat en wat we allemaal aanbieden. Daarna ging Erika dieper in op begeleid werk en onze activiteitenwerking. Hierbij werd de impact van De Vijver op de buurt en de samenwerking met buurtbewoners in de verf gezet. Erika toonde fier de producten die in De Vijver gemaakt worden en droomde luidop van een plek om deze te verkopen.

Daarna was er een bijzondere rol weggelegd voor Nikita, die als reporter het bezoek bijwoonde. Zij vertelde waarbij De Vijver haar ondersteunt. Nikita gaat drie dagen per week naar Activiteitencentrum De Zonnebloemen: één dag om te zwemmen en dansen, één dag naar het soepatelier en één dag naar de bakkerij. Daarnaast wordt ze door afdeling De Bosuil begeleid bij het zelfstandig wonen, doet ze regelmatig mee aan activiteiten van De Stapsteen en doet ze begeleid werk. Ze maakt elke vrijdag lekkere desserten voor de bewoners van Woonzorgcentrum De Pelikaan. Eén van de bezoekers vroeg al lachend of ze even gevaarlijk was als haar T-shirt.

 

Nikita vertelt over begeleid wonen, haar dagbesteding in onze activiteitencentra, deelname aan de activiteitenwerking en begeleid werk.

Ten slotte, eindigden Katrien en Griet met een aantal vragen en opmerkingen. Zo benadrukte Katrien het belang van veiligheid en schone, toegankelijke voetpaden in de buurt en ging Griet onder meer dieper in op wat De Vijver voor de buurt kan betekenen en het effect van PVF op armoede. Er werden heel wat plannen en ideeën uitgewisseld. De bezoekers waren lovend over de ontvangst en zeer enthousiast over de werking van De Vijver. To be continued…

 

Geschreven door pr devijver op dinsdag 8 mei 2018 in de categorie De Vijver.