*Give me some sugar

30 jul

Honingoogst in ons activiteitencentrum De Vunder! Cliënten en begeleiders kijken er elk jaar enorm naar uit. Elk van onze cliënten levert zijn eigen bijdrage aan het proces van honing maken, en natuurlijk ook aan de oogst: het hoogtepunt van het jaar!

Onze DURVERS trekken hun imkerpak aan, en halen samen met hun begeleider de volle honingramen uit de bijenkast. Zij leerden de kneepjes van het vak van onze begeleiders die een opleiding voor imker volgden. 

Daarna zijn de MAKERS zijn aan zet. Zij plaatsen de volle honingramen op een bak, schrapen er de was af, en plaatsen het honingraam in een honingslinger waar de honing gefilterd wordt. De honing wordt eerst in grote potten opgevangen. Als laatste stap wordt de honing overgeheveld naar kleine potjes, klaar voor verkoop tegen een zacht prijsje. Dit heerlijke stukje gezonde ‘sugar’ zal ouders, vrienden en kennissen gegarandeerd lekker warm houden tijdens de winter. Lekker lepeltje Vunderhoning voor bij de thee… mmmm....

Wie we zeker niet mogen vergeten zijn onze VOELERS.  Zij verstaan de kunst van liefdevol aanwezig te zijn bij de bijen. Gewoon er zijn, en genieten van het rustgevende gezoem. De bijen worden er helemaal zen van, en dat geeft .. je raadt het al… zoetere honing. De zoetste van Deurne, Borsbeek en wijde omstreken.

Geschreven door pr devijver op vrijdag 30 juli 2021 in de categorie De Vijver.