Woonbegeleider Drakenhof 80%

De Vijver vzw biedt aangepaste ondersteuning aan personen met een beperking. Meer in het bijzonder organiseert De Vijver vzw met een 320-tal medewerkers een waaier aan ambulante en residentiële woon- en dagbestedingsinitiatieven voor ongeveer 550 volwassenen en jongeren met verstandelijke beperking en/of autisme. Deze initiatieven worden binnenkort georganiseerd van uit drie ondersteunings- en zorgclusters. De droom van onze cliënten staat centraal in onze ondersteuning. Een integere, respectvolle en open basishouding is eigen aan alle medewerkers. Onze organisatie hecht ook een groot belang aan continu verbeteren, deskundigheid en duurzaamheid. We zetten overtuigd in op een innovatieve arbeidsorganisatie. De Vijver vzw is erkend en vergund door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en door het Agentschap Opgroeien.

De Vijver behoort tot de groep van Dorp n°2 Koningin Fabiola.

Functie

Je maakt als woningbegeleider deel uit van het multidisciplinair team en neemt deel aan het teamoverleg. Samen met jouw collega’s geef je vorm aan het behandel- en leefklimaat op de woning waarbinnen structuur, veiligheid en begeleiding wordt geboden aan cliënten met autisme en bijkomende problematieken ( verstandelijke beperking - hechtingsproblematiek – NAH - psychotische problematiek ).

Je werkt in een woning met 5 cliënten. Je begeleidt hen bij hun dagelijkse leefsituatie, gaat met hen in gesprek, motiveert en stimuleert hen om deel te nemen aan activiteiten die in hun schema zijn opgenomen. Je denkt creatief mee na over individuele noden. Je observeert cliënten en rapporteert doelgericht.

Verder neem je de noodzakelijke administratieve en organisatorische taken op en plan je efficiënt taken en andere werkzaamheden. Gezien de specifieke besloten setting neem je tevens - samen met het team - verantwoordelijkheid voor de veiligheid van jezelf, de collega's en de cliënten.

Profiel

Werken in Drakenhof betekent werken in een omgeving die constant beroep doet op jezelf. Het is belangrijk dat begeleiders op de afdeling graag en goed samenwerken, sterk in hun schoenen staan, stressbestendig zijn en open staan voor feedback. Herken je jezelf hierin? Lees dan even verder wat we graag willen dat je meebrengt naar onze setting.

 • Je hebt een relevante opleiding, bij voorkeur op A2 of bachelorniveau. Relevant betekent voor ons dat je diploma zorggerelateerd is (vb: opvoeder, toegepaste psychologie, orthopedagogie, sociaal werk, psychologie, ...), of dat je kan aantonen dat je ervaring hebt met het werken met gelijkaardige doelgroepen.
 • Daarnaast heb je kennis van autisme en psychiatrische ziektebeelden.
 • Heb je ook kennis van PTV technieken is dit alvast een meerwaarde.
 • Ben je tevens integer, communicatief sterk, oplettend en betrouwbaar, draag je deskundigheid hoog in het vaandel en schrik je er niet voor terug om met weerstand bij soms moeilijke cliënten om te gaan? Dan pas je zonder twijfel in ons team!

Aanbod en voordelen

 • Een maatschappelijk relevante en boeiende functie in een dynamische en gezonde organisatie gelegen te Deurne

 • Een tijdelijke deeltijdse overeenkomst (4/5de)

 • Een variabel uurrooster die bestaat uit vroege en late diensten, waarbij je 1 op 2 weekends werkt. We houden - in de mate van het mogelijke - graag rekening met jouw wensen bij het opstellen van jouw uurrooster, daarom krijg je de mogelijkheid een voorkeur op te geven. Nachtdiensten zitten niet standaard in rooster; wil je graag nachten presteren, dan kan je dit uiteraard aangeven.
 • Studiedagen (intern als extern) om jouw kennis op peil te houden
 • Verloning volgens de barema’s van PC319.01. Extra toelagen voor zaterdag, zondag ,avonden en feestdagen horen hierbij.
 • Bijkomende vakantiedagen, ADV-dagen en een eindejaarspremie.
 • Vergoeding woon – werkverkeer zoals fietsvergoeding, treinabonnement (3de betalersysteem).
 • Personeelskorting: Zoo en benefits@work

Info

Voor meer informatie kan je contact opnemen met: mevrouw Elke Mertens, teamcoach Drakenhof, tel 0490/64 13 55.

Sollicitatieprocedure

Bezorg je CV en motivatiebrief met vermelding van de code 2021-03 DR aan mevrouw Callebaut Ashly, administratief medewerker HR, solliciteren@devijvervzw.be