Wintergeluk

07 jan

Onze volkstuin in Deurne-Zuid is een plek waar de cliënten echt tot rust kunnen komen. Dat geldt vanzelfsprekend in de lente, zomer en herfst. Handen in de grond, zoemende bijtjes om je heen, zaadjes planten en groentjes oogsten zijn dingen waar onze cliënten echt blij van worden. Maar ook in de winter, als er niet veel te doen valt, is onze tuin een populaire plek om gedachten de vrije loop te laten of om even te mediteren over het leven.

En soms wordt het toch nog onverwacht spannend. Zeker als je in de tuin een onverwachte gast treft. 

Cliënten Timo en Danny waren bezig met het maaisel op te rijven, toen ze een egel in het vizier kregen. Normaal gezien bouwt een egel een nest in de winter maar met de ongewoon hoge temperaturen was deze egel nog steeds zorgeloos op stap. Gastvrij en zorgzaam als onze gasten zijn, besloten Timo en Danny de egel een handje te helpen. Met hun tweeën bouwden ze een huisje van hooi waar de egel zijn winterslaap kon aanvatten.

Zo zie je maar: ook een wintertuin draagt vele kleine gelukskes in zich – als je ze tenminste weet te plukken zoals Timo en Danny. En de egel? Met het warme nestje dat Timo en Danny voor hem hadden gemaakt, besloot hij dat  een winterslaap toch de betere optie was.

Geschreven door Greg Vanoystaeyen op vrijdag 7 januari 2022 in de categorie CLIENTEN.