Wereld Autisme Dag: KABASS

02 apr

Vandaag is het Wereld Autisme Dag. Aangezien De Vijver zich al jaren specialiseert in het ondersteunen van mensen met autisme, kan het bij ons niet stil blijven op zo’n dag.  Wij gaan heel bewust onmiddellijk voor een “autisme-week”. Houd dus zeker onze facebookpagina en onze website in de gaten!

 Het eerste topic dat wij graag in de spotlight plaatsen is KABASS. KABASS is een samenwerking tussen De Vijver en andere betrokken partners (jongvolwassenen met ASS, hogeschool, zorgondersteuning, buitengewoon onderwijs, arbeidsondersteuning, …). Wij hebben de handen in elkaar geslagen om expertise uit te wisselen rond belangrijke thema’s voor jongeren met ASS in de overstap na het secundair onderwijs en volwassenen met autisme.

ASS staat voor autismespectrumstoornissen. Het is een aangeboren, levenslange stoornis die problemen op het vlak van sociale ontwikkeling, communicatieve ontwikkeling en verbeelding met zich meebrengt. 

De website biedt (jong)volwassenen met ASS informatie en hulpmiddelen aan bij…

  • Het vinden van werk,
  • Het zelfstandig wonen,
  • Het invullen van hun vrije tijd,
  • Het behalen van een diploma,
  • Het aangaan van duurzame relaties,

KABASS geeft houvast aan professionele zorgverleners, aan (jong)volwassenen met ASS zelf, maar ook aan de samenwerking tussen beiden. Het project is ontstaan vanuit het idee dat expertise versterkt wordt door deze te delen en in dialoog te treden. Hiernaast willen we ook anderen rondom ons aanzetten tot het delen van inzichten, praktische info, tips en tricks.

flyer kabass

deel twee flyer kabass

Ken jij jongvolwassenen met ASS of professionelen voor wie deze website nuttig zou kunnen zijn? Aarzel niet om hem te delen!

Geschreven door pr devijver op maandag 2 april 2018 in de categorie De Vijver.