Vrijwilliger in de spotlight: Karl

26 feb

In het kader van de week van de vrijwilliger, zetten wij een aantal van onze helden in de spotlight. Vandaag brengen we het verhaal van Karl.

Wat doe je voor De Vijver?

Ik ga in den Bosuil of Kerkeveld iets drinken met 2 bewoners van De Lelie.

Hoelang doe je al vrijwilligerswerk voor De Vijver?

Sinds juli 2015.

Hoe vaak doe je vrijwilligerswerk bij De Vijver?

Eén keer per week: elke maandagvoormiddag.

Waarom doe je vrijwilligerswerk?

Door mijn ongeval in februari 2003 kan ik niet langer ingeschreven ergens werken en leef ik dus als een gepensioneerde. Ik wil graag iets sociaal en nuttigs doen met mijn leven en met de laatstejaars van mijn afstudeerrichting (industrieel ingenieur bouwkunde, optie landmeten) hielden we tijdens het schooljaar een ‘Day of Fun’ voor de bewoners van Borgerstein. Ik dacht toen al: “Als ik mijn diploma niet haal, ga ik later voor zo’n lieve en dankbare mensen werken.”

Hoe heb je De Vijver leren kennen en waarom heb je gekozen om vrijwilligerswerk te doen bij ons?

Een ‘collega’ van mijn ander vrijwilligerswerk op woensdag en donderdag (Rondpunt vzw) had me geholpen met het zoeken naar enkele vzw’s.

Wat doet vrijwilligerswerk met jou? Wat haal je er voor jezelf uit?

Het geeft me energie en een reden om ’s morgens uit mijn bed te komen (en dit met plezier ;-)).

 Heb je een leuke anekdote uit je vrijwilligerswerk? Wat is je leukste moment bij De Vijver tot nu toe?

Echt leuke anekdotes heb ik niet. Ik herinner me alleen nog goed een uitstap met cliënt L. die goed kan stappen en graag verre wandelingen doet. Op een regenachtige dag gingen we tot aan den Desco en toen we terugkwamen, werden we kletsnat. Er was ook veel wind, maar net geen storm.

Zou je vrijwilligerswerk bij De Vijver aanraden aan anderen? Waarom?

Vrijwilligerswerk hoeft niet altijd onbaatzuchtig te zijn, ik haal er voor mezelf ook iets uit. Zo had ik tijd te veel en vind ik iets doen voor iemand anders soms gewoon plezanter dan zelf een cadeautje krijgen.

Op de vitrine van de Mekanik Strip in Antwerpen staat een slogan waarin ik me goed kan vinden: “Als je doet wat je leuk vind, hoef je nooit echt hard te werken”.

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen bij De Vijver? Ontdek alle vrijwilligersvacatures op https://www.devijvervzw.be/meewerken/vrijwilligerswerk

Geschreven door pr devijver op dinsdag 26 februari 2019 in de categorie De Vijver.