Vrijwilliger in de spotlight: Francine

01 mrt

In het kader van de week van de vrijwilliger, zetten wij een aantal van onze helden in de spotlight. Vandaag brengen we het verhaal van Francine.

Wat doe je voor De Vijver?

Ik ondersteun activiteiten zoals bijvoorbeeld de wol-groep op vrijdag namiddag. Ik help ook mee in de wasserij. Soms neem ik cliënten individueel mee op wandel.  Vaak doe ik ook algemene administratie voor De Hoeve. Dan help ik met het verrekenen van de bus uitstappen. ‘s Middags begeleid  ik mee de maaltijden.

Hoelang doe je al vrijwilligerswerk voor De Vijver?

19 jaar

Hoe vaak doe je vrijwilligerswerk bij De Vijver?

Ik kom tot 3 keer per week.

Waarom doe je vrijwilligerswerk?

Ik probeer daarmee mijn dagen zinvol te vullen.

Hoe heb je de vijver leren kennen en waarom  je gekozen om vrijwilligerswerk te doen bij ons?

Ik heb De Hoeve leren kennen via de “Echo”, dit is het parochieblad van de buurt. Daar stond een zoekertje in waarop ik dan heb gereageerd. En dit is vrij direct opgestart. Ik stond in het begin in de wasserij en met de tijd nam ik meer taken en activiteiten op mij.

Wat doet vrijwilligerswerk met jou? Wat haal je er voor jezelf uit?

Ik vind het plezierig in De Hoeve en het geeft mij voldoening om mijn dagen zinvol te besteden.

Heb je een leuke anekdote uit je vrijwilligerswerk? Wat is je leukste moment bij De Vijver tot nu toe?

Het is leuk om de cliënten te leren kennen en ze te zien opvrolijken bij activiteiten. Als je meegaat op activiteiten buiten huis, zie je de cliënten altijd in een andere context en leer je ze weer op een andere manier kennen. Zo ben ik eens mee geweest naar Planckendael en het is echt tof om te zien hoe onze cliënten hiervan genieten.

Zou je vrijwilligerswerk bij de vijver aanraden aan anderen? Waarom?

Waar je rekening mee moet houden, is de continuïteit voor de cliënten. Het is daarom niet evident voor een vrijwilliger om zo maar eens sporadisch te komen. Daarom denk ik dat als je zelf het juiste engagement kunt aangaan, het zeer tof is om met de cliënten een goede relatie op te bouwen. Het is dus zeker wel aan te raden maar ik zal er altijd bij zeggen “weet waar aan je begint!”.

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen bij De Vijver? Ontdek alle vrijwilligersvacatures op https://www.devijvervzw.be/meewerken/vrijwilligerswerk

Geschreven door pr devijver op vrijdag 1 maart 2019 in de categorie De Vijver.