Reuzenfeest met sport in de hoofdrol

20 jun

Op zaterdag 17 juni was het Reuzenfeest aan de volkstuinen van het Drakenhof Deurne. Dit jaar kregen de Volkstuinen Deurne en de Vrienden van de volkstuinen assistentie voor de organisatie van onze Vijver. Daarbij plaatsten we vooral Move your A.S.S. in de kijker, een project dat uitnodigt tot bewegen, en waarbij het initiatief uitgaat van de cliënten met autisme.

Welke sportactiviteiten brachten we allemaal mee naar het Reuzenfeest? Er was veel te beleven: zo kon je rijden met gekke fietsen, een spelletje badminton of korfbal spelen, lekker de bennen losgooien tijdens het dansen, goed leren inschatten en mikken tijdens een spelletje kubben,…  Aan de Go-Buzzy-Go werd er een sessie Zumba-fitness gegeven. Op de opzwepende tonen van Latijns-Amerikaanse muziek en de aanstekelijke moves van de instructeur werd bewegen een makkie (zelf in de hitte). Wie aan alle sportactiviteiten deelnam, kon aan het kraampje van De Vijver een mooie prijs met een sportief tintje afhalen. En had je na al dat bewegen een hongertje , dan kon je proeven van verschillende internationale gerechten. 

Een speciale dank je wel gaat uit naar Eerstelijnszone Antwerpen-Oost. Samen met hen maken we bewegen toegankelijk voor iedereen. 

Geschreven door pr devijver op dinsdag 20 juni 2023 in de categorie De Vijver.