PVF: De Vijver op het Evaluatiecongres in Gent

30 jul

De persoonsvolgende financiering viert haar 3de verjaardag: 
het Evaluatiecongres onderzoekt de successen

Hoever staan we 3 jaar na de invoering van de persoonsvolgende financiering (PVF)? Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) onderzocht het en presenteerde de resultaten op het Evaluatiecongres in het ICC Gent. De Vijver mocht laten zien hoe we de persoonsvolgende financiering in de praktijk brachten.

Samen met onze cliënten en medewerkers trokken we op 4 juli naar het ICC in Gent om aan een breed publiek te tonen hoe we met PVF een nieuwe weg insloegen. Die nieuwe weg gaat vooral richting cliënt. Zo lieten we zien hoe onze cliënten zelf kiezen welke activiteiten ze inkopen op onze activiteitenwebsite. Ook onze nieuwe systemen van transparante prijszettingen en vernieuwde facturatie kwamen aan bod.

Dat cliënten sinds de invoering van PVF zorg en activiteiten kunnen ‘shoppen’ in hun eigen buurt, vinden we bij De Vijver een van de  toppers van het PVF-verhaal. Cliënten die in de buurt werken, wonen of activiteiten volgen, vinden ook vlotter hun weg naar de buurtwerking. En dat is uiteindelijk waar we het voor doen: mensen met een beperking begeleiden naar een mooi en rijkgevuld leven, liefst samen met mensen uit de buurt. 

 

Geschreven door pr devijver op dinsdag 30 juli 2019 in de categorie De Vijver.