Erkenning Agentschap Opgroeien

Voor het project “ Veilig Verblijf” hebben wij een erkenning van het agentschap Opgroeien.

Begin 2023 werden in het Veilig Verblijf Twist op de site Tyrolerhof in Borsbeek de eerste jongeren ontvangen. Twist is een huis waar adolescente meisjes met een licht verstandelijke beperking, vaak in combinatie met autisme en/of bijkomende ontwikkelingsproblemen, een intensief hersteltraject aangaan om hun leven opnieuw op de rails te krijgen.

De jongeren die in Twist terechtkomen voelen zich vaak fundamenteel onveilig, wat meer dan eens resulteert in grensoverschrijdend gedrag. Met Twist bieden we een veilig verblijf aan waar deze jongeren op adem kunnen komen. Samen met de meisjes zoeken we uit wat wél voor hen werkt om zich goed te voelen en om terug hun plaats te vinden in de samenleving. Door begeleiding en een beveiligde woonomgeving aan te bieden, willen we de meisjes ondersteunen om de ‘twist’ te maken naar een betere toekomst.

Bij de site van Twist bevinden zich ook 3 mantelappartementen. Ze worden bewoond door gezinnen, die elk op hun eigen manier een engagement aangaan met de meisjes. Door samen te tuinieren in de gemeenschappelijke tuin, een babbeltje doen of een keer samen boodschappen doen, maken de jongeren stap voor stap, met de veilige nabijheid van de buren, terug connectie met hun omgeving.