Wereld autisme dag: getuigenis van een cliënt

02 apr

Naar aanleiding van de werelddag autisme, delen we graag deze prachtige getuigenis van een nieuwe cliënt. Onze activiteitenbegeleidster kreeg deze na een activiteit met de groep ASS (Autisme Spectrum Stoornis) in haar mailbox.  Als organisatie willen we de dromen van onze cliënten mee realiseren, het is fantastisch om op deze manier te zien dat we hier in de praktijk ook in slagen.

Ik ben gisterenavond voor de eerste keer in maanden oprecht gelukkig thuis gekomen! Het ging al een tijdje niet zo goed met me als ik eerlijk ben. Mijn familie reageert al jaren niet zo goed op mijn huidige situatie en kan het ook niet laten om te vertellen dat ik niet goed bezig ben. Dit is iets dat boven alle andere stress die ze mij bezorgen, heel hard doorweegt.

Ik ben iemand die in zichzelf kan kijken en probeert te leren van alles wat op hem af komt. Ik doe dit met de beste wil van de wereld en ik ben oprecht en bewust bezig met hoe ik mijn leven vorm wil geven.


De afgelopen jaren had ik de indruk dat een stuk van mijn oprechtheid verloren was gegaan, maar na gisterenavond heb ik het gevoel dat ik opnieuw ben thuis gekomen. Eindelijk had ik het gevoel dat ik op mijn plaats zat, met mensen rondom mij die ieder op hun eigen manier speciaal zijn. Het zijn allemaal mensen met hun eigen verhaal, met hun eigen sterktes en zwaktes die ondanks wat ze meedragen hun eigen weg proberen te vinden in het leven!

De eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat ik niet altijd zo positief was over mensen met autisme, laat staan over mezelf. Als men van jongs af aan tegen iemand vertelt dat autisme hebben in de basis negatief is, en dat je nooit iets zal bereiken laat dat een impact achter. Of zo was het althans toch voor mij.

Maar gisterenavond was ik zo onder de indruk van de aanvaarding die men mij gaf, van de oprechtheid en het plezier dat ik dit ook persoonlijk aan jou wilde vertellen.

Vanuit de grond van mijn hart: bedankt!

Bedankt dat ik een deel mag en kan uitmaken van wat jullie doen en betekenen voor mensen zoals mij.

Bedankt voor alles wat jullie doen, jullie passie en jullie openheid.       

Bedankt voor jullie hart dat op de juiste plaats zit.


Maar vooral bedankt dat ik mezelf mocht zijn! Ik heb het gevoel dat ik eindelijk dat gat in mijn hart, die leegte die ik al jaren meesleur, heb kunnen vullen met iets positief. En het voelt gewoon goed aan!


Tot binnenkort!”

 

Hier worden we toch even stil van. Wil jij ook thuiskomen in De Vijver? Ontdek ons volledige aanbod op https://www.devijvervzw.be/aanbod. Wil je meer info over starten in De Vijver? Dan kan je ook steeds bij onze trajectbegeleiding terecht via +32 491 56 51 49 of welkom@devijvervzw.be.

 

Geschreven door pr devijver op dinsdag 2 april 2019 in de categorie De Stapsteen.