Juni in beeld

13 jul

 

Op 1 juni dansten we zoals jullie al weten met Italiaanse vrienden. In het artikel over mei, kon je ons eigen verslag van die avond al lezen. Op de workshop kwam er ook een journalist van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) langs. Hij schreef een mooi stuk over de workshop voor het magazine STERK dat in juni verscheen. Klik hier om dit artikel te lezen.

Gratis op de attracties van de Sinksenfoor gaan én smoutebollen eten? Klinkt als een droom! Voor een deel van de cliënten werd deze werkelijkheid. Een heel leuk initiatief van de organisatoren!

Onze cliënten genieten van een uitstapje naar de Sinksenfoor.

7 juni werden cliënten, begeleiders en vrijwilligers van de verschillende activiteitenwerkingen getrakteerd op een BBQ door Reynaers aluminium. Het doel? De verschillende activiteitenwerkingen wat dichter bij elkaar brengen. Naast drank- en eetbonnetjes kregen alle aanwezigen ook een bonnetje voor de ‘photobooth’. Een groot succes! Als bedankje voor de medewerkers van Reynaers lieten we onderstaande groepsfoto afdrukken. De eerste keer dat er zoveel cliënten, begeleiders en vrijwilligers van De Vijver samen op de foto werden gezet!

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers: heb jij een gaatje in je agenda en wil je dit zinvol besteden? Klik dan hier voor onze vrijwilligersvacatures.

Een grote groep cliënten, medewerkers en vrijwilligers van De Vijver genoot van een BBQ aangeboden door Reynaers aluminium.

Juni staat natuurlijk ook in het teken van het WK voetbal. Hier lopen momenteel heel wat Rode Duivels rond. Ook onze activiteitencentra werden versierd voor het WK. Op onze Facebookpagina vind je meer foto’s terug!

Onze activiteitencentra stonden in juni helemaal in het teken van de Rode Duivels.

We blijven nog even in Belgische sferen. Op 16 juni trokken de bewoners van De Lelie naar Westmalle om te genieten van een heerlijke trappist.

Twee cliënten genieten van een heerlijke Westmalle op het terras van de abdij.

De zomer begon op 21 juni! Om dit te vieren, ging een begeleidster met drie cliënten van Hoekhuis/Rijhuis een dagje naar Blankenberge.  Een dagje wandelen, terrasjes doen en genieten van de zon!

Een aantal bewoners van hoekhuis/rijhuis trok een dagje naar Blankenberge.

Op 27/06 en 28/06 gingen verschillende werkingen naar Rock for specials. Twee cliëntes werden geïnterviewd door het VRT nieuws.  Dé topper van de dag bleek voor veel mensen Niels De Stadsbader. Op de vraag ‘Waarom?’ antwoordde cliënte Jessika heel enthousiast ‘Omdat dat een schone jongen is!’. Kijk hier het filmpje terug.

Niels De Stadsbader op Rock for specials.

Op 28/06 vond naar jaarlijkse traditie het zomerfeest plaats in activiteitencentrum De Zonnebloemen. Alle cliënten die 5, 10 of … jaar naar het dagcentrum komen, ontvingen een medaille ter ere van dit jubileum. Uiteraard was er ook lekker eten en een streepje muziek!

Een cliënt ontvangt een medaille voor zijn jublieum in De Zonnebloemen.

In cluster Zuid namen ze een nieuwe fiets in gebruik, geschonken door de Rotaryclub van Antwerpen. Wilt u ons ook steunen? Kijk dan op www.devijvervzw.be/steunen voor onze projecten. Sinds kort kan je ons solidariteitsfonds ook steunen via Trooper, hier lees je er alles over. 

Dankzij de Rotary club Antwerpen, konden onze cliënten zich amuseren met een nieuwe fiets!

Dat was het voor juni! We wensen iedereen een fijne zomervakantie en vertellen jullie in augustus graag wat we zoal in juli uitspookten. 😊

Geschreven door pr devijver op vrijdag 13 juli 2018 in de categorie De Vijver.