Het verhaal van een zij-instromer

16 nov

Peter heeft het grootste deel van zijn loopbaan gewerkt als graficus. Recent besloot hij om te kiezen voor een job in de zorg. En zo kwam hij terecht bij De Vijver. Wij vroegen hem hoe hij deze overstap ervaart.

Waarom heb je voor een nieuwe uitdaging gekozen? 

Na een niet zo bevredigende vorige werkervaring was ik op zoek naar een job die me op persoonlijk en menselijk vlak meer voldoening zou schenken. Toen ik de job zag van multimedia-begeleider bij De Vijver (wat ik uiteindelijk niet ben geworden – ik ben nu flex-begeleider) heb ik dan ook niet geaarzeld.

Is die keuze beïnvloed door je leeftijd? 

Deels wel, omdat ik in mijn eigen branche - die toch wel geassocieerd wordt met een jongere generatie - het vermoeden had te moeten opboksen tegen vooroordelen omwille van mijn leeftijd (48).

Was het moeilijker om ergens anders een job te vinden? 

Wel, ik ben 4 weken na mijn laatste job begonnen bij de Vijver dus echt lang heb ik niet gesolliciteerd… Maar voor ik bij mijn vorige werkgever kon beginnen heb ik toch zo’n 4 maanden vruchteloos gesolliciteerd.

Wat drijft jou naar de zorg? 

De voldoening die je krijgt op menselijk vlak, de vriendschap en liefde die je krijgt van de cliënten, het verantwoordelijk zijn voor de groep, het kunnen helpen en begeleiden van de cliënten. Het idee dat je mensen kan helpen die het om welke reden dan ook moeilijker hebben om zich stand te houden in de maatschappij en zo hun leven beter kan maken, geeft mij een warm gevoel vanbinnen. 

Hoe vind je het hier als zij-instromer?

Ik ben warm onthaald door mijn collega’s die me snel hebben ingelijfd in het team. Ik heb veel mensen leren kennen - zowel collega’s als cliënten - en voelde mij direct thuis en op mijn gemak. Ik krijg veel appreciatie voor mijn werk en dat is fijn. De uren zijn goed combineerbaar met mijn ambities als bijberoeper en ik ga met plezier naar mijn werk, wat ooit wel anders is geweest. Elke dag is ook anders, en dat ligt mij goed.

 

Geschreven door pr devijver op dinsdag 16 november 2021 in de categorie De Vijver.