fietstaxi, wat is dat nu weer?

21 nov

Dat is de vraag die we ons ook stelden toen de fiets-taxi zich kwam voorstellen. Even googelen leert ons het volgende:

Vervoer- en boodschappendienst

De Fietstaxi is een vervoer- en boodschappendienst voor senioren en mensen met mobiliteitsproblemen. Een door Travant opgeleide vrijwilliger komt na afspraak langs om samen bijvoorbeeld naar de bib te gaan. De Fietstaxi onderscheidt zich van andere diensten door het samen op weg gaan. Van het vertrekpunt tot aan de bib of mee in de bib, indien u dit wenst. In de bib kan de fiets-taxi eventueel ook praktische ondersteuning bieden. Voor inhoudelijke ondersteuning maken zij een afspraak met een medewerker van de bib. Het is met de fietstaxi mogelijk uw rollator, rolstoel en/of caddy mee te nemen.

Voor het reserveren van een fietstaxi kunt u bellen naar 0489/34 61 50. Het reserveren dient ten laatste twee dagen op voorhand te gebeuren.

U kan ook boodschappen doen met de fietstaxi of naar de kapper, bank of ergens anders. Dit kan zowel eenmalig als wekelijks, tweewekelijks, … .

Voor de inwoners van de districten Berchem, Borgerhout en Deurne geldt er een sociaal tarief van 2 euro per begonnen half uur.

Tot zover Google.

En nu de praktijk:

Jan woont en werkt in het Drakenhof / De Hoeve op de Mortselsesteenweg in Deurne. Dit is een voorziening van De Vijver. Jan gaat wekelijks op bezoek naar de familie van Dries, zijn oudste broer. Tot enkele maanden geleden gingen Dries of zijn vrouw Jan zelf ophalen met de auto maar dat was helemaal niet evident: zij wonen in Deurne-Noord en moesten dus elke week de files trotseren van de Ruggeveldlaan. Een enkele rit duurde soms meer dan een uur. Als je dan ook eens kinderen hebt die van school moeten gehaald worden, dan kan je je voorstellen dat het ophalen van de nonkel soms leidde tot hectische toestanden. Tot we de fiets-taxi leerden kennen. De taxi komt Jan ophalen in De Hoeve en zet hem een half uurtje later af in Deurne Noord, de fiets-taxi heeft immers geen last van files. Tegen dat Jan arriveert bij de familie, zijn de kindjes terug van school en is de nonkel welkom. Het telefonisch contact met de fiets-taxi verloopt heel gemakkelijk, tot één dag op voorhand kan een rit nog geannuleerd worden, meestal is het dezelfde chauffeur die Jan al kent. Geen stress meer. Hoe noemt men dat? Slim naar Antwerpen!

Geschreven door Marc Cautreels, papa van Jan.

meer info: www.2tact.be

Geschreven door Greg Vanoystaeyen op dinsdag 21 november 2017 in de categorie De Vijver.