Een knaller van een Vijver Fest

28 jun

60 jaar Dorp nr. 2 Koningin Fabiola, 50 jaar Bosuil en EBSW, 40 jaar De Zonnebloemen, 35 jaar De Stapsteen, 30 jaar De Lelie, 20 jaar De Hoeve, 15 jaar De Vunder, 15 jaar Hoekhuis-Rijhuis, 10 jaar Bosuil 125, 5 jaar Drakenhof en 5 jaar Tyrolerhof. Al deze verjaardagen stonden nog in de wachtrij sinds corona. Om dat in te halen pakten we dit jaar groots uit met een Vijver Fest op onze eigen festivalweide. Met het Vijver Fest konden we eindelijk de droom van onze cliënten waarmaken: een feest met alles erop en eraan (lees: een feest met De Romeo’s).

Vrijdag 24 juni was het zover. Na een sombere ochtend met veel regen, trok ’s middags als bij wonder de hemel open.  Om 17 uur arriveerden de eerste feestvierders op onze ‘festivalweide’, helemaal klaar voor een feestje. Dat moesten we de Vijverband geen twee keer zeggen. Ze zetten de avond meteen in vuur en vlam met hun beroemde mix van nationale en internationale dans- en meebrulnummers. De toon was gezet... Feestjeuuuu...!!

Na de feestvibes van De Vijverband, gaven Isha en Fatai er een lap op. De winnaars van de V-van-de-Vijver-trofee verbaasden jong en oud met hun talent. Isha gaf een meer dan geslaagde interpretatie van het nummer Porselein van Yasmine. De 12-jarige (!) Fatai wist ons te overtuigen met zijn heerlijk warm stemtimbre. Zo jong en al zo veel talent: dat vat de twee verdiende winnaars van de V-van-de-Vijver samen!

Even een frietje met een lekker pintje of frisdrank tussendoor, en daar stormden alweer de drie helden van onze cliënten het podium op. Meteen knalde ‘Viva de Romeo’s’ over de festivalweide. De cliënten waren vanaf de eerste seconde mee … Er werd gedanst, meegezongen, meegewuifd,… of gewoon stilletjes en in opperbest gezelschap genoten van een potpourri van oude en nieuwe songs. De Romeo's speelden de sterren van de hemel! En iedereen ging op zijn manier ‘totaal los’… (en deugd dat dat deed!). 

Het werd een ONVERGETELIJKE topavond! Bedankt aan iedereen die meegeholpen heeft om deze droomavond mee te realiseren. Een speciale dankjewel gaat uit naar de Waarmakers en het Nieuwsblad. Omdat we de Waarmakers wonnen voor de provincie Antwerpen, werd het mogelijk om de droom van onze cliënten in vervulling te laten gaan: een feest mét De Romeo's ...

Geschreven door pr devijver op dinsdag 28 juni 2022 in de categorie De Vijver.