Een hartververwarmende EHBO-middag

17 mei

Wie interesse had, kon afgelopen zaterdag in De Zonneblemen een snelcursus EHBO volgen. Ondanks de ernst van het onderwerp, werd het een leerrijke en gezellige namiddag. Onder de supervisie van de hoofddocent van EHBO Vlaanderen en BV en acteur Tim Ost van de Buurtpolitie voerden onze cliënten levensreddende hartmassages uit. Voor deze keer op een pop, maar als het straks voor echt is, weten de cliënten van activiteiten, Cohuizen, De Bosuil en De Lelie hoe ze patiënten kunnen bijstaan in de eerste belangrijke momenten na een hartvoorval.

En natuurlijk was er ook live radio. Onze Go Buzzy Go ondersteunde de hartmassage met de hit ‘Stayin’ Alive’ van de Bee Gees uit 1977. Deze klassieker heeft een ritme van 100 beats per minuut, wat een ideale snelheid is voor een reanimatie.

Het was indrukwekkend om te zien hoe de cliënten hun aandacht konden vasthouden tijdens de 3 uur durende cursus. Dat had zeker iets te maken met de onalledaagse aanpak. Zo schilderden de medewerkers van EHBOVlaanderen wondes op armen en benen, de cliënten mochten ze nadien verzorgen. Zoiets maak je niet elke dag mee ... dus ja, dat kan al helpen om bij de les te blijven. 

Om de goede afloop van al die noodingrepen te vieren, waren er na afloop van de EHBO-cursus hotdogs en zalige wafels van onze eigen bakkerij van De Zonnebloemen. De cliënten grepen hun kans om een 'selfie' te maken met de acteurs Tim Ost en Luc Van De Velde (spoedarts Luc in de buurtpolitie).

Geschreven door pr devijver op dinsdag 17 mei 2022 in de categorie De Vijver.