De Vijver op het Congres Opgroeien 2023

05 dec

Op vrijdag 8 december 2023 gaat het Congres Opgroeien door. Op dit congres kunnen deelnemers een hele dag – fysiek of online - kennismaken met krachtige verhalen, inspirerende praktijken, innovatieve inzichten.  Bezoekers wordt uitgedaagd om mee na te denken over de toekomst opdat elk kind kansrijk kan (op)groeien en elk gezin de nodige zorg en ondersteuning kan krijgen.

Jongeren, gezinnen, ervaringsdeskundigen, professionals, wetenschappers en beleidsmakers gaan in dialoog met de bezoekers om inzichten te delen en zo in verbinding met elkaar de toekomst verder in te kleuren.

Bij die ervaringsdeskundigen mogen we ook onszelf rekenen. Met hun inzending ‘Ouder ben je niet voor even, wel voor het leven’ werd het team van Frank, Caroline en Roselien geselecteerd voor het themacafé ‘Kinderen en Ouders met een Specifieke Zorgnood’. 

Vanf 10.30 uur tot 12 uur stellen Frank en Caroline het RTH-project ‘Ouder ben je niet voor even’ toe, dat vooral de kant van de ouders met een beperking belicht. Nadien gaan ze in gesprek met de deelnemers aan het themacafé, met als inzet nieuwsgierigheid op te wekken en het gesprek op gang te brengen over de ondersteuning van ouders met een beperking.

Meer info over het themacafé

Meer info over het congres

Geschreven door pr devijver op dinsdag 5 december 2023 in de categorie De Vijver.