De Vijver is geselecteerd voor De Warmste Week!

19 okt

Met het project 'Samen een bosuiltje doen: nestwarmte in de buurt' werden we geselecteerd voor De Warmste Week. 

Ons project in een notendop

In de buurt Bosuil in Deurne, een buurt met vele stigma’s, anonieme torenflats en weinig groene ruimte, is wonen in de samenleving en er betekenisvolle rollen opnemen, geen evidentie. Met de creatie van een inloopruimte en ontmoetingstuin willen we samen met onze mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme een open plek voor de hele buurt creëren. Iedereen uit de buurt is er welkom om zonder verplichting wat bij te praten, uit te rusten of gebruik te maken van heel diverse dienstverlening. 

De inloopruimte en ontmoetingstuin moeten in de complexe Bosuil-buurt een open plek worden waar onze mensen, maar ook andere (kwetsbare) buurtbewoners, betekenisvolle rollen kunnen opnemen. Zo zullen onze cliënten er gebak en verse soep van eigen gekweekte groentjes aanbieden tegen democratische prijzen.  Daarnaast zullen ze bezoekers ook laten genieten van hun kunstwerken die ze maken in diverse ateliers.

Kwetsbare buurtbewoners, die maar moeilijk toegang vinden tot ondersteuning, willen we er ook laagdrempelige, rechtstreeks toegankelijke ondersteuning aanbieden.

What's next? Acties organiseren voor De Warmste Week natuurlijk!

Enkel aan de eindmeet verschijnen om centen te ontvangen, zou niet heel fair zijn. Daarom doen we een warme oproep aan familie, vrienden, buren en bedrijven in de buurt om solidariteitsacties te orgniseren voor De Warmste Week. 

Wie wil deelnemen, kan zijn actie registreren op: https://dewarmsteweek.be/acties. Alle acties die je netwerken organiseren, geven we graag een extra zetje door ze te delen op onze Facebook-pagina. Gewoon even een berichtje sturen naar: ellen.deckers@devijvervzw.be

Geschreven door Greg Vanoystaeyen op woensdag 19 oktober 2022 in de categorie De Vijver.