De Laatste Dans

13 mrt

 

https://www.indiegogo.com/projects/de-laatste-dans/

The last dance is een voorstelling over de sluiting van dagcentrum DAG voor mensen met een beperking. Wekenlang volgden Marie De Hert en Ellen Pollard van productiehuis Poolhert de voorstelling. Zij maakten er een zeer pakkende documentaire van die je meeneemt op een reis van gevoelens in de aanloop naar de show en het sluiten van de deuren van het dagcentrum.  Maar bovenal is het een documentaire geworden over hechte vriendschap.

De zorg voor de cliënten van DAG wordt overgedragen een aantal andere centra, waaronder ook De Vijver. Maar afscheid nemen van collega’s en begeleiders met wie je jarenlang  lief en leed gedeeld hebt, is een emotionele gebeurtenis. Sommige cliënten en begeleiders zullen elkaar nog wel zien, maar het zal nooit meer zijn zoals voordien.  

De documentaire, die de passende naam ‘De laatste Dans’ kreeg, verdient het om door veel mensen gezien te worden. Ze is herkenbaar voor andere dagcentra die omwille van besparingen de deuren moeten sluiten. De voorstelling kaart daarnaast ook een aantal grote universele thema’s aan zoals vriendschap, afscheid, talent, ambitie en gevoel.

Wil je dat zoveel mogelijk mensen deze prachtige documentaire kunnen zien? Om de laatste technische afwerking, de promotie en distributie te bekostingen, heeft Poolhert een crowdfunding lopen. Klik op de link hierboven als je wil bijdragen. De link brengt je ook bij de trailer van de documentaire. Veel kijkplezier, en vergeet niet een centje bij te dragen aan de crowdfunding.

Geschreven door pr devijver op vrijdag 13 maart 2020 in de categorie De Vijver.