Bedankt vrijwilliger: jij bent voor ons de enige echte Sint

05 dec

Vanavond begint de Sint aan zijn geschenkenronde. Met de hulp van zijn Pieten trotseert hij de ijskoude decembernacht om elk kind iets lekkers en iets moois toe te stoppen.  Een stripboek of een playstation.  Een stripboek voor kinderen die alles hebben, de playstation voor de kinderen die veel minder hebben, zou je denken. Maar blijkt dat nu net omgekeerd te zijn.

Houdt de Sint het allemaal niet meer zo goed bij?  Is hij zijn zin voor rechtvaardigheid kwijt? Zit hij onder de knoet van zijn Pieten die er plezier in vinden om roet in het eten te gooien? Wij stellen voor dat De Sint en zijn Pieten eens stage komen lopen bij onze vrijwilligers. Want zijn de enige echte sinten van deze wereld.

Dus, beste vrijwilliger: op deze Internationale dag van de vrijwilliger (niet toevallig 5 december) verdien jij een gigantisch standbeeld van pure chocolade en de allerzachtste marsepein. Je bent onze held van elke dag, onze redder op het witte paard, onze extra “staff” waar we altijd op kunnen rekenen. Jij rent, stoomt en vliegt om ons en onze cliënten bij te staan. Zonder stoomboot, puur en alleen voor het goede doel. Jij geeft ons en onze cliënten de mooiste en meest persoonlijke geschenken die er zijn: aandacht, warmte, toewijding en zorg.

Zonder jou redden we het niet. Hiervoor kunnen we je niet genoeg bedanken op deze Dag van de Vrijwilliger (en ook op alle andere 364 dagen).

 

Geschreven door pr devijver op donderdag 5 december 2019 in de categorie De Vijver.