Antwerp 10 Miles: nog even nagenieten

18 okt

Het was een dag om nooit te vergeten. En daar kunnen we wel een paar redenen voor bedenken.

Eerst en vooral was de sfeer magisch! Sportend Antwerpen was na een lange coronabreak helemaal klaar voor de 10 Miles. Er was enthousiasme, er was veel goesting om te lopen en een oktoberzon die zich van haar beste kant liet zien. En – we zouden het bijna vergeten – er waren ook doelen te behalen. Zo haalden een aantal van onze cliënten ‘hun beste benen’ boven om de short run te lopen. Met succes!

Onze koepelorganisatie Dorp nr. 2 Koningin Fabiola was Goed Doel van de 10 Miles. Zij mocht een cheque met een richtbedrag van maar liefs 42.400 euro in ontvangst nemen. Die cheque deelt Het Dorp met het Paralympic Team Belgium, het andere Goede Doel van de 10 miles. En er was nog een mooi extraatje: van Tesa ontving Het Dorp een cheque van 2.500 euro.

De gedoneerde bedragen schenkt Het Dorp rechtstreeks aan het nieuwe project ‘Adolescente meisjes’ van De Vijver. Vanaf het najaar van 2022 zullen we 6 adolescente meisjes die een zware rugzak aan problematiek meetorsen en die nergens anders meer terecht kunnen, intensief ondersteunen.  Met de donaties willen we de studio’s van de meisjes goed uitrusten. Vanuit hun veilige thuisbasis begeleiden we de meisjes om hun leven terug in handen te nemen. 

Voor wie nog een schenking wil doen? Dat kan nog steeds: dorp2.kentaa.be

Geschreven door pr devijver op maandag 18 oktober 2021 in de categorie De Vijver.