Flexizorg

  • Wil jij graag deelnemen aan leuke activiteiten? Hou jij van wandelen, snoezelen, wellness, paardrijden, fietsen, gezellig fuiven, ...? In de Vijver kan je wekelijks kiezen uit meerdere activiteiten die begeleid worden door topmensen!
  • Of wil je eens een weekend overnachten? In de huizen van De Vijver kan dit met woonondersteuning!
  • Je wil alleen gaan wonen, maar zou dat graag eerst trainen, voor je de grote stap zet?
  • Je zoekt (begeleid) werk, maar wil eerst eens proberen of dat wel iets voor jou is? Bij De Vijver kan je in onze trainingsruimte voor een beperkte periode even proeven van alle mogelijke opties om dan een goede keuze te kunnen maken.

Je woont vandaag nog bij ouders, broer, zus, familielid?

Zij omringen je dagelijks met de nodige ondersteuning, maar af en toe willen zij het graag even wat tijd voor zichzelf. Bij De Vijver nemen we graag tijdelijk even hun rol op zowel voor woonondersteuning, dagbesteding of permanentie dit kan ook voor 1 dagdeel of slechts een paar uurtjes…

Tijdelijke ondersteuning

Je krijgt vandaag alle nodige ondersteuning van mensen uit jouw netwerk, maar ineens vallen cruciale steunfiguren (tijdelijk) weg. Dan kan je bij het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap (VAPH) een noodsituatie aanvragen. Als deze goedgekeurd wordt, dan kan je tijdelijk bij De Vijver terecht voor alle mogelijke vormen van ondersteuning.

 

Flexizorg van De Vijver

biedt antwoorden op vragen waar jij dacht dat er niet onmiddellijk een passend antwoord voor te vinden was:

  • Tijdelijk ondersteunen van de familie, de mantelzorger en/of het netwerk dat nu de meeste ondersteuning voor je opneemt.
  • Bij een noodsituatie na goedkeuring van het VAPH even onmiddellijk alle of een deel van de ondersteuning overnemen die nu door jouw familie, mantelzorger(s) of netwerk wordt opgenomen.
  • Voor een beperkte periode of voor een ruimere periode met korte intensiteit zorgen voor passende ondersteuning waarvan je al even droomde…

 

Steun De Vijver
en draag bij tot een leuk leven
voor iedereen

Doe een gift

Hilde
Trajectbegeleider

Hilde