Gezinscoaches 03 stellen zich voor (29/03)

19 mrt

Op 29 maart stellen de Gezinscoaches 03 zich voor. De Vijver is nauw betrokken bij dit project. Het verhaal startte toen het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) aan de Vijver vroeg om zijn deskundigheid en jarenlange opgebouwde expertise rond opvoedingsondersteuning aan ouders met een beperking in te zetten binnen dit project. Deze vraag resulteerde in 2017 in een samenwerkingsovereenkomst tussen De Vijver, stad Antwerpen en het CAW. 


Eén van de ouderschapsondersteuners van De Vijver, Sabine Gessler, werd als gezinscoach afgevaardigd naar het intersectoraal project. Aangezien niemand dit beter dit kan toelichten dan zijzelf, laten we haar aan het woord over de Gezinscoaches03 en haar rol hierbinnen.

Sabine: “Vorig jaar in  heb ik de kans gekregen om in het project gezinscoaches 03 te stappen. Dit project is opgestart door CAW Antwerpen (Centrum Algemeen Welzijnswerk). Het doel is om kwetsbare ouders met jonge kinderen vanaf de zwangerschap tot 3 jaar te ondersteunen, zodat het kind kan opgroeien in een veilige, positieve en stimulerende omgeving, zodat het een goede start in de kleuterschool kan maken.

De opzet is om preventief aan de slag te gaan, met ouders die vrijwillig in het project stappen en gemotiveerd zijn.

Er zijn verschillende hulpverleners betrokken bij het project, de meesten komen uit Jongerenwelzijn, maar ook Kind en Gezin, wijkteams en andere zijn betrokken. Ik ben voorlopig de enige die uit een organisatie komt waar wordt gewerkt met mensen met een beperking.

Ik ben blij om betrokken te zijn bij het project, het is erg interessant om met andere organisaties samen te werken en om van elkaar te leren. En het is ook fijn om aan de slag te gaan met de gezinnen.”

Je kan alle gezinscoaches hieronder bewonderen. Wil je meer weten over dit project? Klik dan hier .

Het project wordt op 29 maart voorgesteld tijdens een publieksmoment in De Studio, waarvoor geïnteresseerden kunnen inschrijven via deze link. Op onderstaande flyer vind je alle details. 

Geschreven door pr devijver op maandag 19 maart 2018 in de categorie De Vijver.