De Vijver gaat Slim naar Antwerpen

18 sep

Deze week is het de week van mobiliteit. We plaatsen mobiliteit daarom een week lang in de spotlight.  Omdat wij duurzame mobiliteit belangrijk vinden, werden we ook partner van Slim naar Antwerpen. Velen onder jullie raadpleegden de website van Slim naar Antwerpen misschien al wel eens om te kijken op welke manier ze het best op hun bestemming in Antwerpen geraken.  Slim naar Antwerpen ondersteunt ons op diverse manieren bij het uitstippelen van een duurzaam mobiliteitsbeleid.

Zo kwamen zij eind vorig jaar al langs met hun mobilotheek. Onze werknemers kregen de kans om 10 dagen lang een alternatief vervoermiddel uit te testen. Voor herhaling vatbaar én vermoedelijk komen zij in het voorjaar van 2019 nog eens langs! 

De mobilotheek van Slim naar Antwerpen op bezoek bij De Vijver.

De mobilotheek van Slim naar Antwerpen op bezoek bij De Vijver.De mobilotheek van Slim naar Antwerpen op bezoek bij De Vijver.

 Twee keer per jaar organiseert Slim naar Antwerpen een netwerkevenement waarop alle partners welkom zijn. Slim naar Antwerpen presenteert hier een overzicht van de lopende en geplande werven en de maatregelen die bijdragen aan een vlottere mobiliteit tijdens de werken. Onze algemeen directeur, Griet Pitteljon, vertelde hier het volgende:  “Duurzaamheid is op zich al een belangrijk element van  onze missie. Duurzame mobiliteit speelt voor ons op   verschillende niveaus. Het eerste is natuurlijk het woon-werkverkeer. Daarnaast hebben wij een heel mobiele ploeg, dus ook de dienstverplaatsingen zijn belangrijk. Met ons partnerschap met Slim naar Antwerpen hebben we onder andere het volgende duidelijke doel: binnen 3 jaar willen we ervoor zorgen dat alle dienstverplaatsingen van minder dan 7 kilometer in ons bedrijf gebeuren met de fiets.”

Onze algemeen directeur Griet Pitteljon op een netwerkevenement van Slim naar Antwerpen

Onlangs kregen we ook een fietsservicebox van Slim naar Antwerpen. In het kader van de week van de mobiliteit zal één van onze klusjesmannen fietsen van onze medewerkers herstellen met deze kit. 

 

We lanceerden aan het begin van de zomer een mobiliteitsplan. Hierbij proberen we duurzame mobiliteit zoveel mogelijk te stimuleren. Dit doen we door velo-abonnementen, persoonlijke bedrijfsfietsen en reservatiefietsen ter beschikking te stellen. Fietsers krijgen een fluo hesje en waar nodig aangepast materiaal zoals laptoptassen. Hiernaast kunnen werknemers, als hun jobinhoud dit toelaat, telewerken.

 

Plan jij een tripje naar Antwerpen maar zie je door alle werken door de bomen het bos niet meer? Surf dan naar https://www.slimnaarantwerpen.be en ontdek hoe jij efficiënt op je bestemming geraakt.

Geschreven door pr devijver op dinsdag 18 september 2018 in de categorie De Vijver.